SPORT

Bjelica: “Ne bih želio otkrivati sve karte, ali siguran sam da možemo dobiti Basel”

Radi se, naravno, o utakmici Osijek-Basel, što je utakmica 3. pretkola kvalifikacija Europske lige, koju očekujemo danas s početkom u 20:45

    Objavljeno 17.09.2020
    Ivona Amidžić

    Poštujemo protivnika, međutim vjerujemo u našu kvalitetu i slavlje, istaknuo je Nenad Bjelica pred otvaranje nove Europske sezone za Bijelo-plave, piše Radio Osijek.

    Radi se, naravno, o utakmici Osijek-Basel, što je utakmica 3. pretkola kvalifikacija Europske lige, koju očekujemo danas, 17. rujna s početkom u 20:45 na stadionu Gradski vrt.

    Posebna atmosfera, naboj ali i uvjeti osjećali su se već dan uoči  početka “operacije Basel”. Svjedočili su tome i mnogobrojne izvjestiteljske ekipe prilikom konferencije za novinare koja je održana u posebno izgrađenom šatoru podno zapadne tribine Gradskog vrta. Razlozi su jasni, UEFA je neumoljiva u svojim zahtjevima tijekom pandemije i tu popusta nema.

    Točno u 15:30, pred novinare je izašao trener Nenad Bjelica i u svojim prvim riječima otkrio je stanje u momčadi.

    “Nakon pobjede ozračje je dobro, igrači koji su imali lakše ozljede trebali bi biti na raspolaganju (Bočkaj). Oporavili smo se fizički i psihički. Do utakmice čekaju nas još dva laganija treninga, međutim sve što smo željeli napraviti na taktičkom planu je odrađeno. Momčad je spremna, na raspolaganju su svi osim Ndocyta, Lope i posljednje akvizicije Jose Antonia Cara”, rekao je Bjelica.

    Na pitanje kakvog protivnika očekuje i što priprema za svog bivšeg suigrača, danas gostujućeg kormilara Ciraca Sforzu, Bjelica je rekao: “Moguće su promjene u odnosu na premijeru, no ne bih želio otkrivati sve karte. Taktički će to biti jedna drugačija utakmice budući da Basel igra u drugom sustavu.

    Dodaje kako preferiraju 4-2-3-1, iako sustavi nisu nešto što pobjeđuje.

    “Mi jasno tražimo i priželjkujemo maksimalan angažman i ispunjavanje svih zadataka na terenu sa stopostotnim zalaganjem. To je ono što će presuditi i na tom se tragu se nadamo prolazu”, zaključio je Bjelica.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Benović: Bio sam u bolnici, vraćam se večeras ponovo, ali nastupit ću u finalu ako treba i bez uha

    [FOTO] Drugi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup Osijek, Srbić, Benović i Zelčić u finalima Svjetskog kupa u Osijeku!

    Hrvatska će imati 9 finala na 15. DOBRO World Cupu u Osijeku! Nakon jučerašnjih 6, danas, drugog kvalifikacijskog dana u Više…

    Benović, Ude, Korent, Šulekić i debitanti Mešter i Sambolec izborili borbe za medalje. Najbolji nastup odradio je domaći dečko, Osječanin Aurel Benović koji je imao najveću kvalifikacijsku ocjenu na parteru!

    [FOTO] Prvi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup u Osijeku – Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

    Šest od sedam! Čak šest hrvatskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje