ŽIVOT

Ribafish gostovao na Slavonskom radiju

Pričao je o karijeri, životu, knjizi, nadimcima, a vrhunac gostovanja bilo je isprobavanje gastro pripravaka...

    Objavljeno 18.09.2020
    Ivona Amidžić

    Vanja, Denis i Goran, uopće nije bitno kojim redom, pobožno su namjestili slušalice vodeći razgovor s Domagojem Jakopovićem, a u trenutku kada je Ribafish počeo govoriti o svojoj knjizi “Šaptač ženama”.

    No, razočarao ih je jedan od najpoznatijih blogera nacije i “razoružao” jednostavnom rečenicom. “To Vam je knjiga, za WC, za zahod, za vlak”, izgovorio je Domagoj i prasnuo u smijeh gostujući u Jutarnjoj emisiji Slavonskog radija. I bio je to treći, četvrti, peti trenutak smijeha u Jutarnjem, kojem je ovaj fantastični gost razinu humora podigao na “n-tu”.

    Novinar, bloger, pokretač projekta “Rok Otok” i suvoditelj RTL-ove emisije “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, Domagoj Jakopović Ribafish svojim je aktivnostima, verbalnim i literarnim sposobnostima bio savršena muza voditeljskom trojcu.

    Stigao je u Slavoniju, nazovimo to pravim imenom – jesti i piti, najaviti HeadOnEast, a njegove gastro reference, suprotno pretpostavkama, ne dolaze samo od sudjelovanja u “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, već iz nadimka.

    “Trebali su tada na RTL-u jednu urbanu bitangu, da prodaje fore, ali sam se malo ukočio. Ne jako”, počeo je u Jutarnjem programu Slavonskog radija Ribafish, nastavljajući govoriti kako je glavnu riječ vodila glumica Doris Pinčić, inače “slavonska studentica”, bivša osječka studentica glume.

    “Ribafish? Pokušati ću to kratko objasniti. Bio sam najdeblji u društvu. Zvali su me ‘debeli’, a najgore je bilo kada su me nazvali ‘sapun’. Ali, jednom, kada sam dobio akvarij i ribicu, ponio sam ju sa sobom na igralište, a klinci su me pozvali igrati nogomet s njima, stati na gol. I nisu rekli – ‘hej, debeli’, već ‘ hej, ti s ribom’. Branio sam ‘noktima’, ‘ušima’, nikada više tako dobro, a ostao sam – ‘riba’. Kasnije, kroz moju literarnu suradnju nastao je i ‘sufix’ Fish, a što mi je kasnije pokojni novinar Tomić rekao, postat će ‘brand’.”

    Govoreći u nastavku o projektu “RokOtok”, Ribafish pažljivo je odabrao riječi teškog životnog trenutka, najavio nastavak obilaska svih naseljenih jadranskih otoka kao obećanje svom preminulom sinu, a sljedeće godine, budući da je, nakon 17 oplivanih otoka i održanih predavanja djeci, ovogodišnji nastavak zaustavila korona.

    Onda je knjiga došla na red…

    “Pisao sam o muško ženskim odnosima, za Cosmopolitan, za brojne. Bio je to čak i šovinistički pristup, ali to se tražilo od mene. Danas se možda i stidim nekih. Ali, zabavljalo je i zabavlja ljude, način kojim ja želim reći ženama da ih mi želimo razumjeti, a da pritom želimo i malo slobode, topline i ljubavi. Objedinio sam to u knjizi, svojevrsnoj zbirci 40-ak kolumni. Nismo mi muškarci toliko loši – zaključio je i opet se dobro nasmijao.

    Vrhunac gostovanja bilo je isprobavanje gastro pripravaka voditeljskog trojca. Njihove kulinarske sposobnosti su apsolutno skromne, štoviše kao da je Jules Verne pisao kuharicu, ali su ipak uspjeli pripremiti tri varijante masnog kruha za gosta, s paprikom, solju, šećerom, začinima… Naravno da je Ribafish to pristojno probao, ismijao se i presudio – najbolji kruh s mašću je onaj uz crvenu papriku.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dolazite večeras na rođendanski party, tortu i puhanje svjećica? :)

    Slavonski radio danas slavi 25. rođendan! Svi ste pozvani na proslavu!

    Slavonski radio već dugi niz godina svakodnevno od same zore uljepšava jutra čak od ranih 6 pa do do 22h! Upotpunjuju Više…

    5 različitih pivskih stilova i degustacija istih uz pripadajuću hranu, pivske priče i ugodno društvo

    Pivo i ćevapi! Ili? Ribafish ima pivsku edukaciju u Rundi o spajanju jela i piva

    Kako spojiti pivo, vrstu – pale ale, aba, stout … s jelom. Stvar je očigledno ista kao s vinom. Posljednju Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

    Posh store – svibanjsko izdanje!

    Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

    Cipelcugom po Osijeku u svibnju

    Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

    [FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića