ŽIVOT

Počela konferencija posvećena kibernetičkoj sigurnosti – Cyber Security Conference 2020

Današnji online program u najvećoj će mjeri biti posvećen zanimljivim tehničkim temama...

Objavljeno 14.10.2020
Ivona Amidžić

Osijek je i ove godine domaćin konferencije posvećene kibernetičkoj sigurnosti – Cyber Security Conference 2020, čiji program pokriva aktualne teme iz toga područja, uključujući regulatorni okvir, problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Konferencija je u utorak 13. listopada započela u Hotelu Osijek, a uime Grada Osijeka i osječkog gradonačelnika – organizatore i uzvanike pozdravila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: “Drago mi je da u Osijeku već četvrtu godinu zaredom imamo priliku sudjelovati na ovoj konferenciji. Tema kibernetičke sigurnosti je tema koju mi laici nekako podrazumijevamo u našoj svakodnevnici, iako nismo ni svjesni koliko nam zapravo jedan takav sustav koji se odvija negdje u pozadini život čini ugodnim”, kazala je osječka dogradonačelnica, te izrazila zadovoljstvo što upravo FERIT i osječke tvrtke čine iskorake u novim tehnologijama.

“Ovo je iznimno zanimljiva tema i drago mi je da će jedan od panela pozornost dati zakonodavnoj regulaciji koju je nužno još više razraditi i primjenjivati”, istaknula je Gamoš, a potom i čestitala organizatorima na uspješnoj organizaciji konferencije uz visoku razinu pridržavanja epidemioloških mjera.

Prvi dan konferencije, kroz plenarna predavanja i okrugli stol, bio je namijenjen uglavnom poslovnim temama, dok će današnji online program u najvećoj mjeri biti posvećen zanimljivim tehničkim temama.

Organizatori konferencije – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Atos Convergence Creators i ATO Inženjering – namijenili su je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije, komunalnih tvrtki i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede ali i svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama