ŽIVOT

Brojke najviše do sada: Novopozitivno 125 osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.931 osoba

Objavljeno 22.10.2020
Ivona Amidžić

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 125 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije, a testirano je ukupno 470 uzoraka (u Kliničkom bolničkom centru Osijek 332 i 138 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

I jučer je najviše (53) pozitivnih nalaza bilo u Osijeku, a s prigradskim naseljima (Tenja 5, Sarvaš 2, Brijest 1 i Josipovac 1) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 62 osobe. Slijede Đakovo s osam te Belišće sa sedam, odnosno 15 s prigradskim naseljima (Bistrinci 3 i Veliškovci 4). Ostale novopozitivne osobe su iz Antunovca (5), Valpova (4), po tri iz Čepina, Dalja i Našica, po dvije iz Donjeg Miholjca, Ivanovca i Krčenika, dok Bilje, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Kopačevo, Marjančaci, Mrzović, Novi Čeminac, Piškorevci, Selci Đakovački, Tomašanci, Tiborjanci, Trnava, Viškovci, Vrbica, Zoljan i Zelčin imaju po jednu novopozitivnu osobu.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalaze 63 osobe koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 12 na respiratoru. Šest oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Na žalost, u Respiracijskom centru KBC-a preminule su dvije hospitalizirane osobe; žena iz Ivanovca, rođena 1939. godine i žena iz Bilja, rođena 1934. godine. Obje su imale i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.931 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 158 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Đakova, kao i za jednu osobu iz Osijeka za čije je kršenje stigla dojava građana.

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite jučer su proveli 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera i uputa, najviše (23) u ugostiteljskim objektima te u 17 prodavaonica, tri pekarnice, dvije tržnice te po jedan nadzor u frizerskom salonu, ljekarni i ustanovi. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučaja te izrekli usmena upozorenja.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje