ŽIVOT

STOŽER OBŽ: Potvrđeno rekordnih 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom, troje umrlih

Novopozitivne osobe dolaze iz ukupno 59 naselja u Županiji, a njih 76 dolazi s osječkog područja

Objavljeno 17.11.2020
Ivona Amidžić

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije, a tri osobe su umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U laboratorijima za mikrobiologiju osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka, od kojih je 237 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 76, s osječkog je područja, a potom iz Valpova (32), Našica (24), Donjeg Miholjca (22) i Đakova (13), dok ostala mjesta imaju manji broj zaraženih. Novopozitivne osobe dolaze iz ukupno 59 naselja u Županiji, priopćeno je iz Stožera.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru osječkog KBC-a umrli su 85-godišnjakinja iz Petlovca, 80-godišnjakinja iz Sarvaša i 79-godišnjak iz Valpova, a svi su, uz covid-19 imali i druga teža oboljenja.

Na bolničkom liječenju nalazi se 205 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 168 osječkom KBC-u, od kojih su 34 na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 37 pacijenata, navodi Stožer.

Na području Županije trenutno je u samoizolaciji 1.351 osoba, koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 33 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te jednu po dojavi građana, no sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, ističu u županijskom Stožeru.

(Hina)

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje

Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske. Uz tri krune, dodijeljeno je ukupno šest lenti...

[FOTO] Izabrane najljepše mame Hrvatske