ŽIVOT

U Osječko-baranjskoj županiji 33 novozaražene osobe

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Našica, dok je u ostalim mjestima manji broj novozaraženih

Objavljeno 17.03.2021
Ivona Amidžić

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, najviše u Osijeku, objavio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 315 uzoraka, od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Našica, dok je u ostalim mjestima manji broj novozaraženih, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 51 osoba oboljela od covida-19, i to 37 u osječkom KBC-u, od kojih je sedam na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 zaraženih pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.058 osoba. Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i 132 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Policija je, 16. ožujka, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Hrvatsku, zatekla državljanku Hrvatske i državljanina Mađarske, oboje s prebivalištem u Novom Sadu koji su predočili krivotvorene PCR testove na koronavirus zbog čega će biti kazneno prijavljeni.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 55 nadzora provođenja epidemioloških mjera, u ugostiteljskim objektima,  trgovinama, tržnicama, trgovačkim centima te po jedan u kladionici i ljekarni, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

(Hina)

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje