ŽIVOT

Novopozitivno 99 osoba u županiji, sutra nastavak organiziranog cijepljenja

Cijepljenje građana starijih od 65 godina i s rizičnim oboljenjima nastavlja se u subotu i nedjelju (10. i 11. travnja) na tri lokacije u Osijeku

Objavljeno 09.04.2021
Ivona Amidžić

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 351 uzorak od kojih je 99 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 42 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (44) na području grada Osijeka, zatim po osam na području Čepina i Našica, po pet na području Belišća i Kneževih Vinograda, četiri na području Belog Manastira, tri na području Bilja, po dvije na području Čeminca, Darde, Erduta, Đurđenovca, Petrijevaca i Popovca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đakova, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Valpova, Vladislavaca i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 77 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 23 do 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.608 osoba.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji i 151 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 49 nadzora provođenja epidemioloških mjera (18 u ugostiteljskim objektima, 16 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima, 4 na benzinskim postajama, a ostalo u drugim objektima) pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Ivan Hampovčan poručuje da nastava u svim osnovnim i srednjim školama počinje u ponedjeljak (12. travnja) prema redovitom načinu rada, odnosno kako je bila organizirana prije proteklih blagdana.

Cijepljenje građana starijih od 65 godina i s rizičnim oboljenjima na organiziranim punktovima na području Osječko-baranjske županije nastavlja se u subotu i nedjelju (10. i 11. travnja) na tri lokacije u Osijeku (dvorana Gradski vrt, zgrade Doma zdravlja i NZZJZ) te zgradama domova zdravlja u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Belišću, Našicama, Donjem Miholjcu i Čepinu. Provodit će se oba dana od 8 do 13 sati te od 14 do 19 sati.

“Naglašavam da je na području Osječko-baranjske županije u tijeku druga faza cijepljenja. Treća faza cijepljenja koja obuhvaća sve zainteresirane građane počet će kada pristignu dovoljne količine cjepiva, o čemu ćemo naravno odmah informirati javnost”, ističe Ivan Hampovčan te demantira pojedine napise i pozive na društvenim mrežama da građani mogu bez poziva i prijave doći na cjepne punktove.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić poziva građane da se prijave za najavljeno cijepljenje protiv bolesti Covid-19.

“Osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici s područja Osječko-baranjske županije mogu se prijaviti na cijepljenje cjepivom AstraZeneca koje će se provesti u subotu i nedjelju na posebno organiziranim punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te u Osijeku na lokaciji u Drinskoj 8. Prijaviti se mogu i osobe koje su već prijavljene svojim obiteljskim liječnicima, a nisu još dobile termin za cijepljenje kao i osobe koje su prijavljene putem platforme cijepise.zdravlje.hr”, ističe ravnateljica Zavoda.

Zainteresirani za cijepljenje mogu se prijaviti na sljedeće brojeve telefona: 031 225 762; 031 225 769 i 031 225 700. Prije poziva, građane se moli da pripreme sljedeće podatke: ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen MBO (broj sa zdravstvene iskaznice), datum rođenja, adresu i kontakt telefon.

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM