ŽIVOT

Infektologija KBC-a Osijek puna: Reduciran operacijski program, nedovoljno dostupnih liječnika

Teška situacija i u drugim slavonskim bolnicama: "Liječnici vode tešku borbu, očekujemo još veći priljev pacijenata, cijepljenje je jedini uspješan način da se umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote"

Objavljeno 19.04.2021
Ivona Amidžić

Ravnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Osijek poslalo je priopćenje o organizacijskim promjenama unutar KBC-a uslijed povećanja broja oboljelih od virusa SARS-CoV-2:

“Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i radi povećanja dostupnosti liječnika, osobito liječnika specijalista anesteziologije, Klinički bolnički centar Osijek je danas, 19. travnja 2021. godine, reducirao operacijski program za 36 posto.

S jučerašnjim danom KBC Osijek aktivirao je dodatno proširenje Respiracijskog centra za još 15 respiratora koje će pokrivati Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima.

Unazad deset dana na Klinici za infektologiju aktivirano je dodatnih 30 kreveta koja su jučer popunjena te se tijekom tjedna planira aktivirati još 30 kreveta.

O težini situacije i u drugim slavonskim bolnicama govori činjenica da je KBC Osijek s današnjim danom ustupio sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama.

Situacija nije laka, liječnici vode tešku borbu i očekujemo još veći priljev pacijenata te pozivamo sve na odgovorno i savjesno ponašanje, kako prema sebi tako i prema drugima.

Svjedoci smo kako je koronavirus iz temelja promijenio naše živote, navike, potrebe i želje. Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle i razviju znanje i svijest o važnosti cijepljenja. Naši radnici, svojim primjerom i odlukom da se cijepe daju pozitivan primjer svima vama. Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote. Trebamo osvijestiti našu društvenu odgovornost i biti solidarni s drugim članovima zajednice jer budućnost ovisi o svakome od nas.

Vjerujmo medicini, budimo odgovorni, mislimo na druge, cijepimo se i zajedno pobijedimo virus SARS-CoV-2.”

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine je na turniru prijavljeno osam odjela/zavoda/klinika koji će utakmicama u dvije skupine izboriti polufinalne i finalne utakmice

25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”

U subotu 18. Svibnja održava se 25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Više…

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom