ŽIVOT

Tiskano izdanje Strategije razvoja sporta grada Osijeka 2020.-2030.

Gamoš: "Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za 10 godina kada je riječ o sportu u gradu Osijeku"

Objavljeno 26.04.2021
Ivona Amidžić

Cjelokupan projekt nastao je u suradnji Grada Osijeka s tvrtkom Razvoj i inovacije u sportu, Zajednicom sportskih udruga grada Osijeka, Sportskim objektima d.o.o. te Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a u dvorani Gradski vrt je predstavljena tiskana inačica Strategije, koja je u nakladi Grada Osijeka izdana u 300 primjeraka.

Veliki broj uspješnih europskih i svjetskih gradova prepoznao je važnost definiranja strategije razvoja sporta kao i činjenicu da je sportu neophodna pomoć Grada i gradskih institucija u njegovu daljnjem razvoju.

Osijek ne smije biti iznimka u tom pogledu, jer u nizu sportskih uspjeha osječkih sportaša još leže određene rezerve koje je potrebno, uvažavajući navedene razvojne pretpostavke za izradu „Strategije razvoja sporta grada Osijeka 2020. – 2030.“, ostvariti i angažirati.

“Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za 10 godina kada je riječ o sportu u gradu Osijeku. Nakon analize donijeli smo konkretne mjere koje trebamo provesti za poboljšanje sustava sporta u našem gradu kao i mehanizme kako ih realizirati. Sport je u gradu Osijeku odavno nadišao samo temu sporta. U narednih 10 godina on će biti slika sveobuhvatnog političkog razvoja našeg grada, gdje se sportska djelatnost susreće i s kulturom, obrazovanjem, edukacijom, gospodarstvom, zdravstvom i svakako turizmom, dakle puno je širi okvir sporta na području našeg grada”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Strategijom je obuhvaćeno 6 različitih strateških područja koja čine sustav sporta u gradu Osijeku: SPORTSKA INFRASTRUKTURA, TRENERI I DRUGI STRUČNI KADROVI U SPORTU, FINANCIRANJE SPORTA, NATJECATELJSKI SPORT, ŠKOLSKI I AKADEMSKI SPORT i TJELESNO VJEŽBANJE GRAĐANA.

Provedba Strategije i ostvarivanje definiranih strateških ciljeva rezultirat će promjenom globalne i dnevne politike u sportu grada Osijeka, smatraju autori ovog projekta, stoga bi ona trebala zaživjeti kao obvezna literatura svima koji će u sljedećih deset godina biti dionicima sustava sporta, a posebno onima koji će njime upravljati u gradu Osijeku.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Gradonačelnik Radić: Izgrađujemo i dograđujemo pet vrtića, nećemo stati dok svako dijete u Osijeku ne bude upisano u vrtić

Osječke dječje vrtiće upisat će 170 djece više nego lani

Osječke dječje vrtiće u nadolazećoj pedagoškoj godini upisat će 3214 djece koja će biti raspoređena u 153 odgojne skupine, izvijestio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice