ŽIVOT

Umjetnost u Parku kralja Držislava

Slikanje na otvorenom održat će se u subotu od 10 do 14 sati

    Objavljeno 07.05.2021
    Darija Kovačić

    U subotu, 08. svibnja 2021. godine, od 10 do 14 sati u Parku kralja Držislava, Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA zajedno sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku – provodi aktivnost „Umjetnost u parku“.

    “Aktivnost organiziramo za naše mlade sugrađane, srednjoškolce i studente. Obzirom na prošlogodišnji i ovogodišnji način funkcioniranja gotovo svih članova našeg društva koji ne moramo pojašnjavati dodatno jer svi vidimo i osjetimo posljedice, želimo organizirati aktivnosti na otvorenome u kojima mogu sudjelovati mladi ljudi iz našega Grada.

    Kako upravo kreće razdoblje u kojem su osječki parkovi zaista prekrasni, želimo iskoristiti taj trenutak i organizirati slikanje na otvorenome.

    Cilj nam je, osim omogućavanja mladima ekspresiju u ovom vidu umjetnosti, podsjećanje i na činjenicu kako u posljednjih 30 godina u našemu gradu nema novih parkova, na očuvanje okolišta općenito te na važnost umjetnosti u ovom razdoblju – jer sve njene vidove možemo koristiti kako bismo se osjećali bolje i imali maleni odmak od trenutne situacije koja nam i nadalje nosi nesigurnost. U konačnici bismo mogli imati i pozitivan efekt na njihovo mentalno zdravlje koje postaje sve izraženija potreba kako kod mladih tako i svih drugih dobnih skupina”, poručili su iz Kreaktive.

    Foto: Kreaktiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Akcijsko slikanje je vrsta umjetnosti koja na ovim prostorima nije zastupljena zbog samog načina izvedbe. U akcijskom slikanju ne postoje oblici, ne postoje slikarska pravila, a ono što je u prvom planu jest osoba koja slika i način na koji ona stvara tu sliku.

    Bivši vojnik postao umjetnik, a svoje znanje širi i na druge! Upoznajte Martina koji je vojsku zamijenio ateljeom i bojama

    Martin Lešković ima tek 23 godine, ali po onome čime se bavi i što je sve radio, usudili bismo se Više…

    Mala škola životnih vještina sastoji se od pet poludnevnih radionica, a namijenjena je svim mladima, od 15 do 30 godina, koji se žele osnažiti te unaprijediti svoje socijalne vještine.

    Mala škola životnih vještina – Poziv za mlade

    Mladi i ove godine imaju imaju priliku besplatno učiti i raditi na svom osobnom razvoju, kroz program nazvan Mala škola Više…

    Odaziv je bio lošiji naspram prošle godine no atmosfera je i dalje bila vruća i vesela. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su se i komarci pridržavali!

    [FOTO] Održala se još jedna nezaboravna studentska roštiljada

    Ovoga četvrtka održala se 9. Studentska roštiljada na livadi ispred FAZOS-a. Po prvi put prostor je bio ograđen, čega su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    "Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

    Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

    Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

    [NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje

    Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske. Uz tri krune, dodijeljeno je ukupno šest lenti...

    [FOTO] Izabrane najljepše mame Hrvatske