ŽIVOT

U Osječko-baranjskoj županiji 100 novopozitivnih, četiri osobe umrle

Anušić: Cijepljenje izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze

    Objavljeno 08.05.2021
    Darija Kovačić

    U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ) obrađeno je 415 uzoraka od kojih je 100 bilo pozitivno na koronavirus, a četiri osobe su umrle, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

    Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 49 naselja, a najviše ih je, njih 45, je s područja Osijeka, zatim sedam s područja Đakova, te po pet iz Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Po tri su iz Bilja, Čeminca, Čepina, Našica, Semeljaca i Valpova, a po dvije su s područja Bizovca, Darde, Kneževih Vinograda i Podgorača. Po jedna novopozitivna osoba je s područjaBelišća, Donje Motičine, Draža, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Marijanaca, Petrijevaca, Popovca i Punitovaca.

    Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba. Njih 98 liječi se u KBC-u, od kojih su 32 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27pacijenata.

    Umrle su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 75 i 80 godina. Na području županije u samoizolaciji je 1.593 osobe.

    Anušić: Cijepljenje izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze 

    Punktove za cijepljenje u dvorani osječkoj Gradski vrt u subotu su obišli župan Ivan Anušić, načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Mato Lukić, voditelj epidemiološke službe NZZJZ Tomislav Dijanić i glavna sestra i pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja za sestrinstvo Dragica Pavlović.

    „Cijepljenje je na području županije izvrsno organizirano, kontinuirano dolaze nove doze cjepiva i raspoređuju se po punktovima. Pozivam građane da se prijave za cijepljenje jer jedino s kvalitetnom procijepljenošću možemo očekivati normalizaciju života kojeg nam je nametnula pandemija“, rekao je župan Anušić.

    „Dosad nam je došlo oko 85 tisuća cjepiva sva četiri proizvođača i cjepiva dolaze u kontinuitetu.  Od 2. travnja otvorili smo punktove i na njima je cijepljeno oko 28 tisuća osoba“,  rekao je Dijanić. Podsjetio je da su  Dom zdravlja i NZZJZ od 1. travnja organizirali 11 punktova u županiji na kojima se dnevno može procijepiti oko 2.500 osoba.

    „Danas u  dvorani Gradski vrt cijepimo drugu dozu Moderne. Trenutno je na području županije otvoreno osam punktova i pozivam građane da se prijave putem svojih liječnika kako bi cijepljenjem pridonijeli društveno odgovornom ponašanju u vrijeme pandemije. Od prošlog tjedna smo krenuli s trećom fazom, no kada ima osoba iz druge faze, odnosno starijih od 65 i kroničnih bolesnika, on imaju prednost prilikom naručivanja“, rekla je Dragica Pavlović.

    Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Beketincima. Obavili su i 95 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera, priopćio je Stožer.

    (Hina)

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

    Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

    Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

    Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

    Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

    Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

    U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

    Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

    Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

    U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

    "Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

    Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

    Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

    [NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje