ŽIVOT

U zadnjih tjedan dana građani policiji predali pištolje, bombe, eksplozive…

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji"

Objavljeno 13.12.2021
Ivona Amidžić

U vremenu od 6. do 13. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 2 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.

Građani su na području Osijeka i Našica dragovoljno predali jedan pištolj, tri ručne bombe, tri eksplozivna streljiva, 0,2 kg vojnog eksploziva, tri nabojnika za strojnicu i 170 komada streljiva različitog kalibra.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

“Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, poručuju iz policije građanima.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

Oružje koje je 65-godišnjak pronašao je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek

U vrtu pronašao puškomitraljez, automatsku pušku, streljivo…

Šezdesetpetogodišnjak je jučer na širem području Belog Manastira prilikom izvođenja zemljanih radova u vrtu pronašao automatsku pušku, puškomitraljez i 550 Više…

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

Na poljoprivrednom zemljištu pronašao minobacačku granatu

Na poljoprivrednom zemljištu na širem području Belog Manastira jučer oko 11,30 sati 45-godišnjak je pronašao minobacačku granatu kalibra 50 milimetara. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje