GOSPODARSTVO

Predstavljanje rezultata pilot projekta “Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste”

Pilot projektom obuhvaćena su dva hotela – u Osijeku i Puli

    Objavljeno 17.12.2021
    Ivona Amidžić

    Predsjednik Gradskoga vijeća Vladimir Ham sudjelovao je u predstavljanju rezultata projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste“.

    Pilot projektom obuhvaćena su dva hotela – u Osijeku i Puli te je usmjeren na smanjenje količina otpada od hrane kao dijela biotpada te na pravilno odvojeno sakupljanje i zbrinjavanje nastalog otpada. Hotelski sektor kao jedan od najvažnijih dionika turizma ima značajan utjecaj na okoliš i neizbježno se nameće prelazak na zeleni način poslovanja. Projektnim se aktivnostima želi dati doprinos postizanju ciljeva smanjenja udjela biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalište te učinkovitoj primjeni reda prvenstva u gospodarenju otpadom od hrane u hotelima.

    Projekt provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom turizma i sporta te Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu – Zavod za inženjerstvo okoliša.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Glavne teme bile su sigurnost hrane, izazovi s novom hranom, deforestacija i geopolitički kontekst koji donosi nove perspektive u prehrambenoj industriji 

    [FOTO] Domaći i svjetski stručnjaci na FOODCOOLTOUR konferenciji složni: Multidisciplinarni pristup je najučinkovitije oružje protiv sve kompleksnijih izazova u proizvodnji hrane

    Konferencija se dva dana, 7. i 8. svibnja, održavala u Osijeku Okupila je više od 300 sudionika, a održano je Više…

    Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

    Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

    Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

    Projekt je osmišljen kako bi zadovoljio rastuće potrebe za kapacitetima prekrcaja i skladištenja, čime će se osigurati visoka razina operativne učinkovitosti

    Lučka uprava Osijek predstavila novi projekt: „Izgradnja i rekonstrukcija južne obale u luci Osijek“

    U hotelu Osijek danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja i rekonstrukcija južne obale u luci Osijek“. Ovaj strateški važan Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    "U Retfali smo kroz tri ulice obnovili više od četiri kilometra vodoopskrbne mreže i 1,5 kilometara kanalizacije te uveli daljinsko očitavanje vodomjera“, istaknuo je gradonačelnik Radić

    Sljemenska ulica u Retfali otvorena za promet

    Nova carina pomoći će zaštititi konkurentnost europskih poduzeća izjednačavanjem uvjeta između e-trgovine i tradicionalne maloprodaje

    EU uvodi carine na pakete male vrijednosti iz e-trgovine

    Cijena srebra od početka 2020. do danas porasla je za preko 220% u eurima i 235% dolarima, čime je nadmašila rast cijene zlata čak i u dugom roku - 160% u eurima i 175% u dolarima

    “Cijena mu raste brže nego zlatu” – nagli uspon srebra privlači sve više ulagača