ŽIVOT

Provedba preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je sve sudionike ovakvih sportskih događaja, senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama

Objavljeno 10.01.2022
Ivona Amidžić

U sportskoj dvorani „Gradski vrt“ u Osijeku, 7. i 8. siječnja, održan je „Croatia Cup 2022“, na kojemu su odigrane dvije rukometne utakmice između rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije.

U okviru preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske su na oba sportska susreta, posjetiteljima i navijačima dijelili majice i edukativne letke čiji sadržaj ima za cilj povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno navijanje bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je sve sudionike ovakvih sportskih događaja, senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Problem nasilja na sportskim natjecanjima, vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, navijačko nasilje koje ima za posljedicu međusobno ozljeđivanje i uništavanje javne i privatne imovine iziskuje uključivanje svih društvenih struktura zajednice u njegovom rješavanju.

Budući je jedan od sastavnih dijelova sporta i navijanje, koje ponekad završi i huliganskim neredima, prepoznata je potreba da se djeci i mladima, sportašima i navijačima, na prigodan način ukaže na nesportsko i društveno neprihvatljivo ponašanje na sportskim natjecanjima te da ih se sustavno educira o toj problematici.

Svaki sportski događaj u Osječko-baranjskoj županiji policija će i dalje podupirati u sklopu svojih preventivnih projekata, a sve u cilju preventivnog djelovanja na svijest i ponašanje građana.

U provedbu ovih preventivnih aktivnosti uključila se i “Športska zajednica Osječko-baranjske županije” koja je za ova dva sportska događaja osigurala dječje majice s natpisom BUDI NAVIJAČ-navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

Važna obavijest za građane

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje