ŽIVOT

MORH se očitovao o velikom vojnom konvoju koji je prošao kroz Osijek

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali je ovaj kod građana stvorio "određenu nervozu" zbog trenutnog stanja s ratom u Ukrajini

Objavljeno 25.04.2022
Ivona Amidžić

Kroz Osijek je u subotu prošao vlak koji je prevozio vojnu opremu i džipove, a u Ministarstvu obrane kažu da je riječ o tranzitima vojne opreme kroz Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

Iz MORH-a su objasnili da je na graničnom prijelazu Beli Manastir u Hrvatsku jučer ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije, prenosi Index.

“Teritorij Republike Hrvatske napustili su na Graničnom prijelazu Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske”, odgovorili su iz MORH-a na upit Hine.

“Riječ je o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO”, izvijestili su.

Neki građani bili su nervozni

Portal SiB.hr objavio je video na kojem se vidi da se vlakom kroz Osijek prevozi brojna vojna oprema. U prvom dijelu kompozicije nalazili su se uglavnom vojni džipovi, dok je u drugom dijelu vlaka tehnika bila pokrivena ceradom, pa nije moguće reći o čemu se radi.

“Video koji je poslao čitatelj snimljen je jučer u Trpimirovoj ulici, a kompozicija se kretala iz smjera Baranje”, naveli su.

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali je ovaj kod građana stvorio “određenu nervozu” zbog trenutka u kojem se događa, vezano za stanje u Ukrajini.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021.

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove za Europsko prvenstvo u streljaštvu

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO Više…

Vrijednost pošiljke koja je jučer stigla u Luku Rijeka je 1,982.560,00 američkih dolara.

U Hrvatsku pristigle dodatne količine zaštitne opreme iz Kine

U Rijeku je u subotu uplovio brod Xin Tian Jin kojim je iz Kine dopremljeno 13 kontejnera s 88 tona Više…

Sanirali ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavili 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora, četiri ekspedicijska šatora, šator Alaska...

Hrvatski vojnici i ovog vikenda pomagali unesrećenima potresom

Hrvatski vojnici, koji su i ovog vikenda nastavili pomagati u potresu stradalom stanovništvu i civilnim institucijama Sisačko-moslavačke županije, angažirani su i na geosondiranju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM