GOSPODARSTVO

VIDEO Završava se prva faza Gospodarskog centra vrijednog 687 milijuna kuna

Sajamski prostor novog gospodarskog centra bit će na raspolaganju svima i planira se održavanje onoliko sajmova koliko to bude moguće, a najmanje jedan mjesečno

    Objavljeno 11.05.2022
    Mihael Šilac

    Projekt izrade dokumentacije za Gospodarski centar završen je u cijelosti, a time su stvoreni preduvjeti za izgradnju svih zgrada unutar Centra. Projektantska procijenjena vrijednost izgradnje centra je 687,50 milijuna kuna.

    Osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako je Grad Osijek kao partner na ovom projektu darovao zemljište u vrijednosti od 26 milijuna kuna, uz još 15 milijuna kuna osiguranih kroz ITU mehanizme.

    Pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Gabrijela Čurković istaknula je da je upravo završeni projekt izrade projektne dokumentacije za izgradnju Gospodarskog centra sufinanciran sredstvima Europske unije, a taj posao obavio je Sirrah projekt iz Osijeka.

    Dosadašnji sajamski prostor na Pampasu bio je neuvjetan za organizaciju sajamskih aktivnosti i nije bio na ponos gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji moraju biti predvodnici gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života istoka Hrvatske. Površinom od 5000 m2 zatvorenog prostora i 25 000 m2 ukupnog vanjskog prostora novi će Gospodarski centar omogućiti održavanje niza manifestacija u budućnosti.

    Sajamski prostor bit će na raspolaganju svima i planira se održavanje onoliko sajmova koliko to bude moguće, a najmanje jedan mjesečno

    Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.447.000 kuna, s tim da 6.329.950 kuna sufinancira EU, 756.525 kuna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a Osječko-baranjska županija 360.325 kuna.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sajam traje do nedjelje, 27. travnja, a za posjetitelje je otvoren svaki dan od 10 do 19 sati. Cijena ulaznice je 5,00 eura za sva tri dana, s tim da je ulaz slobodan za djecu u dobi do 15 godina. Parking je besplatan

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren trodnevni SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma

    U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku je danas (25. travnja 2025. godine) svečano otvoren 20. Sajam lova, ribolova i Više…

    Zadnji vikend u travnju rezeviran je za SALORI sajam lova, ribolova i turizma! Osim izložbenog dijela, organizatori su pripremili i zanimljiv program stručno-pratećih aktivnosti

    [NAJAVA] Salori – sajam lova, ribolova i turizma

    Tijekom tri dana Sajma posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju brojnih lovačkih i ribolovnih saveza i društava, raznovrsnoj ponudi Više…

    Na konferenciji je predstavljen novi paket mjera za 2025. godinu, a potom su predstavnici korisnika mjera, poslodavci i predstavnici tijela u sustavu u panel raspravi govorili o svojim konkretnim iskustvima, izazovima i uspjesima u korištenju tih mjera

    “Era mjera” koje potiču rast zaposlenosti i gospodarstva, a smanjuju nezaposlenost

    Mjere aktivne politike zapošljavanja bile su tema konferencije pod nazivom „Era mjera“ koja je u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskog sustava, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Cilj Savjeta je aktivno doprinositi razvoju studijskih programa, povezivanju studenata s praksom te stvaranju obrazovanja koje odgovara stvarnim izazovima gospodarstva – kako u Slavoniji i Baranji, tako i na razini cijele Hrvatske

    Ekonomski fakultet u Osijeku i ključni gospodarski akteri zajedno za obrazovanje budućnosti

    Za vrijeme trajanja radova, promet na raskrižju Kolodvorske i Kozjačke ulice se obustavlja

    Obavijest o privremenoj regulaciji prometa na raskrižju Kolodvorske i Kozjačke ulice

    Glavne teme bile su sigurnost hrane, izazovi s novom hranom, deforestacija i geopolitički kontekst koji donosi nove perspektive u prehrambenoj industriji 

    [FOTO] Domaći i svjetski stručnjaci na FOODCOOLTOUR konferenciji složni: Multidisciplinarni pristup je najučinkovitije oružje protiv sve kompleksnijih izazova u proizvodnji hrane