ŽIVOT

Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

Objavljeno 27.05.2022
Ivona Amidžić

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu od svojih temeljnih vrijednosti koju zagovara još od samih početaka – kontinuirani doprinos zajednici.

EFOS tako ovim povodom organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Snagom srca EFOS-a“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek.

U sklopu ove akcije, EFOS priprema dva zanimljiva događaja za sve građane Osijeka, a riječ je o Simfo – rock koncertu koji će se održati 31. svibnja 2022. u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku i humanitarnoj utrci koja će se održati 7. lipnja s početkom u 18.00h na osječkoj Kopici.

Ekonomski fakultet u Osijeku institucija je koja već 61 godinu nastoji biti primjerom akademske izvrsnosti, inovativnosti i kreativnosti, pri čemu posebno vodi brigu o cjelokupnoj zajednici u svom okruženju te kontinuirano pruža doprinos općem društveno-gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje. Tako je cilj humanitarne akcije „Snagom srca EFOS-a“ prikupiti financijska sredstva za nabavu ovih dvaju uređaja, koji su od iznimne važnosti za otkrivanje i prevenciju poremećaja srčanoga ritma, odnosno pravovremenu reakciju i liječenje djece sa srčanim poremećajima.

Prvi događaj u sklopu ove akcije održat će se u utorak 31. svibnja, a riječ je o Simfo – rock koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, s početkom u 19:30. Sve zainteresirane građane pritom očekuje pregršt najpoznatijih pjesama Pink Floyda, Led Zeppelina, Deep Purplea, Beatlesa, Queena i brojnih drugih u nešto drugačijoj izvedbi, a karte mogu nabaviti uz dobrovoljne donacije od minimalno 200 kuna.

Već 7. lipnja slijedi i humanitarna utrka na kojoj će sudjelovati studenti, profesori i Alumniji EFOS-a, a itekako su pozvani i svi ostali da se pridruže te učine nešto dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje onih najmlađih. Utrka će započeti u 18 sati na osječkoj Kopici kod Solarnog stabla, a sudionici mogu trčati, hodati ili biciklirati na ruti dugoj 6,1 km. Kao i na Simfonijskom rock koncertu, sudjeluje se dobrovoljnim donacijama, a sva prikupljena sredstva koristit će se isključivo u humanitarne svrhe, odnosno za nabavu ovih važnih uređaja za osječku pedijatriju.

„Osim izvrsnosti u visokom obrazovanju, jedna od temeljnih vrijednosti Ekonomskog fakulteta u Osijeku je biti i što prisutniji akter u društvenom životu Osijeka i šireg područja te kontinuirano doprinositi zajednici koja nas okružuje. Stoga je cilj ove humanitarne akcije podržati lokalnu kulturnu i sportsku scenu te prikupiti sredstva za osječku pedijatriju. Velika nam je čast pozvati sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovom koncertu i utrci te vjerujemo da ćemo u sklopu ove akcije kao zajednica još jednom pokazati veliko srce“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Više informacija o humanitarnoj akciji i kako donirati, možete pronaći na linku: www.efos.unios.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

Ovaj događaj namijenjen je prvenstveno maturantima koji su pred donošenjem odluke o izboru studija i nastavku svog obrazovanja, ali i svim ostalim srednjoškolcima koji žele dobiti više informacija o mogućnostima koje nudi Ekonomski fakultet u Osijeku

EFOS dan za srednjoškolce – Pogled kroz ključanicu

Ekonomski fakultet u Osijeku poziva sve srednjoškolce na EFOS dan za srednjoškolce – Pogled kroz ključanicu, koji će se održati Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje