SPORT

AK Slavonija Žito “pomela” na državnom prvenstvu

Sportaši kluba AK Slavonija Žito ovog vikenda sudjelovali su na državnome prvenstvu u Zagrebu i osvojili čak 14 medalja...

    Objavljeno 05.09.2022
    Iven Jurić

    Pojedinačno prvenstvo Hrvatske održano je ovoga vikenda u Zagrebu za mlađe seniore/ke, atletičarima AK Slavonija Žito pripalo je čak 14 medalja od čega 4 titule državnih prvaka, 7 titula doprvaka te 3 brončane medalje.

    Najuspješniji pojedinac nedvojbeno je poznati osječki dugoprugaš, Lovro Nedeljković. On se, ni nakon prvog dana (3000m, 8:36,06) nije umorio, nego pobjednički niz nastavlja nedjeljnom utrkom na 5000m, kojom također osigurava pobjedu (14:58,16).

    Titulom državnog prvaka prvaka očekivano se okitio skakač s motkom, Ivan Paravac, preskočivši 5,12m, kao i jedina dama među prvacima, Mia Wild, u svojoj “najjačoj” disciplini – 100m prepone (14,34). Paravcu je ovaj rezultat odlična najava dobro tempirane forme za Prvenstvo Mediterana koje se, 10 i 11. rujna ove godine, održava u talijanskom gradu Pescari.

    Trostruka viceprvakinja postala je Leonarda Patača, a do titula ju dovode troskok (12,18m) skok u dalj (5,60m) te štafeta 4x100m, koju je (u vremenu 48,54) istrčala s Petrom Šešum, već spomenutom prvakinjom Mijom Wild te Melani Bosić koja , i u pojedinačnoj utrci na 100m, osvaja srebro (12,10).

    Niz viceorvaka nastavlja Luka Jakobović koji, baš kao klupska kolegica Bosić, doprvak postaje na 100m (11,01) i u štafeti 4x100m, gdje također trči prvu izmjenu. Štafetu nastavljaju Dominik Spajić, Mislav Škrtić i Franko Salaj te ciljnom ravninom prolaze u ukupnom vremenu 43,34.

    Za kraj, Ivan Vuković, perspektivni mlađeseniorski bacač, kladivo baca 29,39m, što je bilo više nego dovoljno za srebrnu medalju. Još jedan dobar hitac, ovaj put diska, Vukovića još jednom dovodi do postolja, no ovaj se put penje po brončanu medalju (35,24m).

    Brončani niz zaključuje Bosić i Jakobović, i to utrkom na 200m: ona u vremenu 24,78, a on ciljem prolazi za 22,58.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

    PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.