ŽIVOT

Tjedan filantropije – Rastimo podižući druge

Zaklade Slagalica i Srce grada Osijeka organiziraju tjedan filantropije kojem je cilj potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u zajednicu...

Objavljeno 22.09.2022
Iven Jurić

Tjedan filantropije održat će se od 26. do 30. rujna, cilj je potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva.

Ovogodišnje izdanje započinje izložbom o povijesti filantropije u Osijeku naziva “Filantropski vremeplov”, mjesto održavanja bit će Sakuntala park, mjesto koje je bogato filantropskim pričama. Tijekom cijelog tjedna građani i građanke Osijeka moći će saznati priče iz osječke filantropije koja krije različite zanimljivosti o životu grada 19. i 20. stoljeća, nastala je u suradnji s TZ-om Grada Osijeka.

Program se nastavlja igrom „Potragom za filantropskim blagom“ koja će se održati u ponedjeljak, 26. rujna od 10 do 12 sati, gdje će djeca tražiti tragove i saznati priče i zanimljivosti koje krije uži centar grada.

Utorak 27. rujna rezerviran je za panel raspravu „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ koja će se održati u velikoj dvorani Stare pekare u 18 sati. Panel rasprava ima za cilj promovirati važnost aktivnog uključivanja u zajednicu, a sve kroz različite filantropske aktivnosti, od korporativne filantropije do organizacije promotivnih kampanja te obrazovanja za filantropiju.

Na njemu će govoriti:

  • Ivana Ravlić, tvrtka Ravilć d.o.o., dobitnik Nagrade za filantropa godine „Johann Kohlhoffer“ u kategoriji tvrtke za 2019. i 2020. godinu.
  • , prof. dr.sc. Marina Stanić, prodekanica za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
  • Mirko Vukotić, član neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, dobitnik posebnog priznanja „Johann Kohlhoffer“ za filantropsku inicijativu građana 2016. godine.
  • Saša Milaković, član Savjeta mladih Grada Osijeka, član neformalne inicijative mladih Mladforma i predsjednik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
  • Iva Marija Ilić i Goran Medaković, stručni suradnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Uz podršku TZ Grada Osijeka, Marko Grgur Ivanković vodit će filantropsku šetnju gradom, Šetnja kreće iz Parka Oscara Nemona (kod Gajevog trga, ispred zgrade Židovske općine) u 17 sati, a završava u 18.30 ispred zgrade Vikarijata.

Tjedan filantropije završit će kvizom u Barcelona pubu, kotizacije za sudjelovanje otići će u financijski fond za organizaciju školske akcije.

Tjedan filantropije

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek priprema cijeli niz dobročiniteljskih akcija. Grad na Dravi već od 25. do 29. rujna očekuje izložba Filantropski vremeplov na kojoj će se prikazati bogata filantropska povijest ovoga grada

Osijek u znaku dobročinstva! Evo što je grad na Dravi pripremio u Tjednu filantropije

Kada ste zadnji put učinili nešto dobro? Kada ste zadnji put nekoga naučili kako činiti dobra djela? Čini se da Više…

Nekoliko je velikih promjena u polju znanosti i visokog obrazovanja tijekom prošle godine odjeknulo javnim prostorom s konotacijom svojevrsnih prekretnica

Otvoreni četvrtak na FFOS-u – Kriza u sustavu visokog obrazovanja

U četvrtak, 12. siječnja 2023., održat će se četvrto popularno-znanstveno događanje u sklopu 11. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta Više…

Sedmi Tjedan filantropije započeo je danas izložbom u Sakuntala parku i potragom za blagom na Trgu Ante Starčevića, a trajat će do petka...

Budite i vi filantropi ovaj tjedan!

Zaklade Slagalica i Srce Grada Osijeka danas su započele sedmi Tjedan filantropije kojem je cilj promoviranje razvoja filantropije, potaknuti građanski Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice