SPORT

Šok u osmini finala Supersport Hrvatskog kupa: Slavonski klub izbacio Rijeku iz utrke

Dva slavonska kluba danas su odigrali utakmice osmine finala Supersport Hrvatskog kupa, obje su ekipe odradile rutinski posao...

    Objavljeno 09.11.2022
    Iven Jurić

    BSK Bijelo brdo koji se ove sezone bori za opstanak u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi ( bivša 2. HNL) i drži predzadnje mjesto na tablici, izbacio je danas Rijeku u osmini finala Supersport Hrvatskog kupa, domaćin iz blizine Osijeka utakmicu je dobio rezultatom 2:1.

    Trener Serse Cosmi malo je izmiješao ekipu, ali je igrao velik broj prvotimaca. Poveli su gosti preko Gabriela Lunette u 7. minuti, ali je već tri minute kasnije izjednačio Australac Marc Tokich. U 75. minuti je pobjednički gol za BSK postigao Dario Pudić.

    BSK je tako postigao povijesni uspjeh, iako mu u ligi baš i ne ide. Za vikend je BSK izgubio kod kuće od Rudeša, lidera druge lige. Ima samo deset bodova iz 13 ogleda i tek jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica te mu nitko nije davao prevelike šanse za ovaj ogled. No klub iz mjesta koje ima oko dvije tisuće stanovnika je šokirao Hrvatsku.

    Ovo je 45. slučaj u povijesti nacionalnog Kupa da jedan prvoligaš ispadne od momčadi iz nekog od nižih rangova natjecanja. Rijeka se ove sezone priključila Istri, koja je u istoj fazi ispala od zagrebačkog Rudeša.

    Rijeka je, podsjetimo, prošlogodišnji finalist Kupa. Bolji je od njih bio Hajduk na Poljudu. S čak šest osvojenih kupova, Rijeka je treći najuspješniji klub u tom natjecanju, iza Dinama koji ih je osvojio 16 i Hajduka koji ih je osvojio sedam.

    BSK Bijelo brdo igralo je u sastavu: Đilaš, Tomašević, Sunday, Pušić, Čikvar, Tokich, Benić, Župan, Dobrijević, Mišić, Plazonja.

    Osijek s lakoćom protiv Varaždina

    Nakon gubitka od Hajduka na Poljudu ovoga vikenda rezultatom 3:1 nogometaši NK Osijeka s trenerom Reneom Pomsom fokusirali su se na utakmicu u Kupu protiv Varaždina kojeg su dobili rezultatom 2:1. Bijelo-plavi utakmicu su otvorili odlično pogotkom Mije Caktaša u 11. minuti, na poluvrijeme su otišli s minimalnim rezultatom od 1:0, a u drugom je vodstvo pojačao Laszlo Kleinheisler u 50. minuti, u sudačkoj nadoknadi domaćini su zabili svoj prvi gol.

    NK Osijek igrao je u sastavu: Malenica, Bartolec, Leovac, Kleinheisler, Jugović, Hernandez, Beljo, Caktaš, Mierez, Žaper, Cheberko; trener Rene Poms

    Oba slavonska kluba tako su se pridružila Slaven Belupu, Rudešu, Hajduku te Lokomotivi u Četvrtfinalu Kupa.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje