ŽIVOT

Pedagoške radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5!

Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo

Objavljeno 10.01.2023
Matija Ivanković

Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u razdoblju od 16. do 27. siječnja 2023. godine organizira ciklus pedagoških radionice za roditelje: Roditeljske vještine za 5! Radionice provode studenti druge godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku pod vodstvom doc. dr. sc. Sare Kakuk.

Radionice i predavanja namijenjeni su roditeljima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi s ciljem stvaranja poticajnog i osnažujućeg okruženja u kojem roditelji međusobno i s voditeljima radionica razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo.

Kroz radionice roditelji upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu u rješavanju izazovnih situacija. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima i najnovijim spoznajama o djeci školske i adolescentske dobi i mogućim izazovima karakterističnim za pojedinu dob. Na radionicama se koristite različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Kratka predavanja uz vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenu iskustva u malim ili većim grupama. Kroz različite i izazovne teme nastoji se osvijestiti roditelje o mogućim izazovima s kojima se susreću djeca i mladi, te kroz razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima promicati osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja.

Detaljan raspored radionica nalazi se u privitku, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (br. tel.: 211 472).

Roditeljske Vjestine Za 5 PROGRAM by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

U nedjelju, 28. travnja 2024. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine Više…

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje Više…

Što bi jedan pas mogao raditi u nastavi engleskog jezika? Isto ono što pas radi bilo gdje drugdje – donosi radost, stvara pozitivno ozračje, smiruje nas i nikad nas ne osuđuje ako pogriješimo.

Otvoreni četvrtak na FFOS-u – Terapijski pas u nastavi engleskog jezika

U četvrtak, 14. prosinca 2023., održat će se treće popularno-znanstveno događanje u sklopu 12. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje