Novi jelovnik u restoran & Ballroom EDENU je inspiriran s 4 hrvatske regije
Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija, a OsijekNews vas ovaj tjedan vodi na "Temfani picek". Kakvo je to jelo, saznajte u našoj objavi!
Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje se ljepote netaknute hrastove šume, prirodno čistih jezera i beskrajnih livada spajaju s bogatom i jedinstvenom gastro ponudom.
Iza vlasnika ovog jedinstvenog mjesta je više od 20 godina iskustva u organizaciji raznih događanja, na više lokacija u Hrvatskoj, te samim time odlučili su svoje bogato iskustvo i dalje razvijati na ovom prekrasnom prirodnom mjestu koje se prostire na svojih 220 000 m² prostora namijenjenog isključivo za razne obiteljske i poslovne proslave.
Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava te team buildinge uz koje ćete uživati u finim okusima gastro ponude, vjenčanju o kakvom ste maštali, zabavi i odmoru za Vas i vašu obitelj ili partnere, te svim vrstama evenata i proslava.
Eden je nedavno posjetio i poznati srpski Youtuber koji obilazi restorane i uživa u Hedonizmu te recenzira kvalitetu hrane i usluge. Na njegovom kanalu je 215 000 gledatelja pregledalo video, a komentari ispod videa su jako dobri. Posebno su nahvalili uslugu odnosno konobara koji ga je posluživao.
Novi jelovnik u EDENU
Svi mi vučemo korijene iz raznih dijelova naše domovine stoga su u restoranu EDEN osmislili poseban jelovnik u kojem možete probati specijalitete iz svih regija Lijepe naše te probuditi uspomene i ono „Nešto“ što će Vas vratiti u kuhinju Vaše bake. Za posebne događaje imaju dodatnu ponudu. Svaka regija je zastupljena u jelovniku kroz jela koja su specifična za taj kraj.
SLAVONIJA I BARANJA
Područje koje je omeđeno Dravom, Savom i Dunavom u dalekoj je prošlosti bilo Panonsko more. Zbog toga ovo područje odlikuje najkvalitetnije tlo koje nam iz svoje „utrobe“ daruje najkvalitetnije namirnice. To izobilje koje nam nude plodne ravnice i šume pune divljači razlog je velike gostoljubivosti i srdačnosti ovdašnjih ljudi koji će Vas dočekati sa stolom punim hrane i pića. Dok se kuha pivo, a vino pretače, rakija se peče … a na čvarke, kulen i kobasicu nitko ne može ostati ravnodušan. Sve to zaokružite uz domaće slastice, a gozba potraje do kasno u noć uz nezaobilazan Bećarac
ZAGORJE I MEĐIMURJE
Hrvatsko zagorje i Međimurje su kulturno-povijesna hrvatska regija i zasebna prirodno-zemljopisna cjelina u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.
Oni su srce koje bije snagom neukroćenih rijeka. Dišu svježinom završetaka planinskih obronaka i razigranih krošanja šuma. Prehranjuju se iz čistih polja i vrtova, osnažuju u pčelinjacima. Napajaju se božanskim pilom svojih vinograda, regeneriraju u termalnim vodama koje na površinu zemlje izlaze iz njezinih najdubljih žila. Hrvatski je to cvjetnjak nepomućene ljepote, prirodne ravnoteže i kultivirane zajednice. Mjesto prisnosti s baštinom i
priznavanjem modernog, živahno utočište tradicijske kontinentalne kuhinje vješto prožete trendovskim šarmom. Sjeverna vrata Hrvatske koja, kad otvorite, unesete u srce i zauvijek čuvate svoj dio ljepote otoka između dviju rijeka.
Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusna hrana, dragi ljudi, priče, legende i popevke. Uspomena na plemićke gozbe u tim krajevima reflektirala se i na današnje specijalitete, najčešće mesna jela komplicirane pripreme. Svakako treba probati meso ‘z tiblice, štrukle te poseban način pripreme jela s pretepom (završavanje jela s kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom )…
LIKA I GORSKI KOTAR
Lika je gorska regija koja oduvijek predstavlja stratešku i prometnu “kralježnicu Hrvatske”, tj. spojnicu kontinentalne, primorske i gorske
Hrvatske. Do dana danas iznimno vrijednih i očuvanih prirodnih izvora čiste vode i zraka, od prave i prijelazne sredozemne, do
kontinentalne i planinske klime. Skraćeno, podneblje je iznimno kvalitetne mješavine jedinstvenih svojstava klimatskog i vitalnog
učinka po zdravlje, glasovito i u svijetu. Svakako uvijek uz jedinstveni osjećaj boravka u prirodi…
Ova područja obiluju s divljači, a na mnogobrojnim pašnjacima susrest će te stada ovaca tako da uz janjetinu, lički krumpir, ogulinski
kupus, ovčji sir… vaše nepce prepoznat će kvalitetu i finoću koja je posebna za ovo područje.
DALMACIJA I ISTRA
Dalmacija i Istra spadaju u mediteransko područje stoga je i kuhinja laganija nego u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz jedne od najkvalitetnijih
namirnica na svijetu posebno moramo spomenuti: maslinovo ulje, pršut sušen na buri, veličanstvene sireve, istarske tartufe, ali i raznovrsne ribe i morske plodove. O blagodatima Jadranskog mora opjevane su mnoge pjesme.
Pogledajte novi jelovnik ovdje: Eden jelovnik
EDEN I OSIJEK NEWS = BESPLA KLOPA
Ovom prilikom na OsijekNews.hr portalu ispod ove objave na našoj Facebook stranici možete osvojiti bespla Temfani picek za jednu osobu, a sve što trebate jest ispod ovog komentara napisati “Osijek News me vodi u Eden na Temfani picek”. Jednoj osobi poklanjamo ovo zanimljivo jelo našeg Zagorja i Međimurja!