ŽIVOT

Novi jelovnik u restoran & Ballroom EDENU je inspiriran s 4 hrvatske regije

Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija, a OsijekNews vas ovaj tjedan vodi na "Temfani picek". Kakvo je to jelo, saznajte u našoj objavi!

Objavljeno 13.03.2023
Darija Kovačić

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje se ljepote netaknute hrastove šume, prirodno čistih jezera i beskrajnih livada spajaju s bogatom i jedinstvenom gastro ponudom.

Iza vlasnika ovog jedinstvenog mjesta je više od 20 godina iskustva u organizaciji raznih događanja, na više lokacija u Hrvatskoj, te samim time odlučili su svoje bogato iskustvo i dalje razvijati na ovom prekrasnom prirodnom mjestu koje se prostire na svojih 220 000 m² prostora namijenjenog isključivo za razne obiteljske i poslovne proslave.

Eden se prostire na velikoj zemljanoj površini uz čisti zrak, vodu, prirodu te Vam nudi raznolike gastro evente, nezaboravna vjenčanja, sve vrste privatnih i poslovnih proslava te team buildinge uz koje ćete uživati u finim okusima gastro ponude, vjenčanju o kakvom ste maštali, zabavi i odmoru za Vas i vašu obitelj ili partnere, te svim vrstama evenata i proslava.

Eden je nedavno posjetio i poznati srpski Youtuber koji obilazi restorane i uživa u Hedonizmu te recenzira kvalitetu hrane i usluge. Na njegovom kanalu je 215 000 gledatelja pregledalo video, a komentari ispod videa su jako dobri. Posebno su nahvalili uslugu odnosno konobara koji ga je posluživao.

Novi jelovnik u EDENU

Svi mi vučemo korijene iz raznih dijelova naše domovine stoga su u restoranu EDEN osmislili poseban jelovnik u kojem možete probati specijalitete iz svih regija Lijepe naše te probuditi uspomene i ono „Nešto“ što će Vas vratiti u kuhinju Vaše bake. Za posebne događaje imaju dodatnu ponudu. Svaka regija je zastupljena u jelovniku kroz jela koja su specifična za taj kraj.

SLAVONIJA I BARANJA
Područje koje je omeđeno Dravom, Savom i Dunavom u dalekoj je prošlosti bilo Panonsko more. Zbog toga ovo područje odlikuje najkvalitetnije tlo koje nam iz svoje „utrobe“ daruje najkvalitetnije namirnice. To izobilje koje nam nude plodne ravnice i šume pune divljači razlog je velike gostoljubivosti i srdačnosti ovdašnjih ljudi koji će Vas dočekati sa stolom punim hrane i pića. Dok se kuha pivo, a vino pretače, rakija se peče … a na čvarke, kulen i kobasicu nitko ne može ostati ravnodušan. Sve to zaokružite uz domaće slastice, a gozba potraje do kasno u noć uz nezaobilazan Bećarac

ZAGORJE I MEĐIMURJE
Hrvatsko zagorje i Međimurje su kulturno-povijesna hrvatska regija i zasebna prirodno-zemljopisna cjelina u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.
Oni su srce koje bije snagom neukroćenih rijeka. Dišu svježinom završetaka planinskih obronaka i razigranih krošanja šuma. Prehranjuju se iz čistih polja i vrtova, osnažuju u pčelinjacima. Napajaju se božanskim pilom svojih vinograda, regeneriraju u termalnim vodama koje na površinu zemlje izlaze iz njezinih najdubljih žila. Hrvatski je to cvjetnjak nepomućene ljepote, prirodne ravnoteže i kultivirane zajednice. Mjesto prisnosti s baštinom i
priznavanjem modernog, živahno utočište tradicijske kontinentalne kuhinje vješto prožete trendovskim šarmom. Sjeverna vrata Hrvatske koja, kad otvorite, unesete u srce i zauvijek čuvate svoj dio ljepote otoka između dviju rijeka.

Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusna hrana, dragi ljudi, priče, legende i popevke. Uspomena na plemićke gozbe u tim krajevima reflektirala se i na današnje specijalitete, najčešće mesna jela komplicirane pripreme. Svakako treba probati meso ‘z tiblice, štrukle te poseban način pripreme jela s pretepom (završavanje jela s kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom )…

LIKA I GORSKI KOTAR
Lika je gorska regija koja oduvijek predstavlja stratešku i prometnu “kralježnicu Hrvatske”, tj. spojnicu kontinentalne, primorske i gorske
Hrvatske. Do dana danas iznimno vrijednih i očuvanih prirodnih izvora čiste vode i zraka, od prave i prijelazne sredozemne, do
kontinentalne i planinske klime. Skraćeno, podneblje je iznimno kvalitetne mješavine jedinstvenih svojstava klimatskog i vitalnog
učinka po zdravlje, glasovito i u svijetu. Svakako uvijek uz jedinstveni osjećaj boravka u prirodi…

Ova područja obiluju s divljači, a na mnogobrojnim pašnjacima susrest će te stada ovaca tako da uz janjetinu, lički krumpir, ogulinski
kupus, ovčji sir… vaše nepce prepoznat će kvalitetu i finoću koja je posebna za ovo područje.

DALMACIJA I ISTRA
Dalmacija i Istra spadaju u mediteransko područje stoga je i kuhinja laganija nego u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz jedne od najkvalitetnijih
namirnica na svijetu posebno moramo spomenuti: maslinovo ulje, pršut sušen na buri, veličanstvene sireve, istarske tartufe, ali i raznovrsne ribe i morske plodove. O blagodatima Jadranskog mora opjevane su mnoge pjesme.

Pogledajte novi jelovnik ovdje: Eden jelovnik

EDEN I OSIJEK NEWS = BESPLA KLOPA

Ovom prilikom na OsijekNews.hr portalu ispod ove objave na našoj Facebook stranici možete osvojiti bespla Temfani picek za jednu osobu, a sve što trebate jest ispod ovog komentara napisati “Osijek News me vodi u Eden na Temfani picek”. Jednoj osobi poklanjamo ovo zanimljivo jelo našeg Zagorja i Međimurja!

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Novi jelovnik je inspiriran s tradicionalnom hranom hrvatskih regija. Eden je posjetio i poznati Youtuber i imao je što reći. Ovom prilikom vodimo vas i na bespla gulaš od divljači, a u članku se krije i nešto posebno za naše ljepše polovice

[FOTO/VIDEO] Novi jelovnik u restoran & Ballroom EDEN: “Inspirirano s 4 hrvatske regije”!

Na samo 15 minuta od Osijeka nalazi se EDEN Restoran & Ballroom jedinstveno prirodno mjesto u Slavoniji i Baranji gdje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Riječ je o sadnji u okviru projekata ozelenjivanja urbanih i periurbanih površina, odnosno gradskih i prigradskih naselja, kako bi se povećala otpornost urbanih sredina na klimatske promjene, ali i povećala bioraznolikost

U Osijeku krenula prva velika sadnja po europskim standardima čak 1700 stabala

Smijeh ima snažnu moć širenja pozitivne energije, zašto ove jeseni ne bismo poklonili upravo to? Pokloniti osmijeh nije tek beznačajan čin – to je dar koji ima trajan učinak, a još je ljepše ako dolazi u obliku nezaboravnog iskustva

Pokloni zadivljujuće jesensko iskustvo, pokloni osmijeh

Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

Srce za promjenu – Poziv mladima