OSJEČANI

Potpisan sporazum o suradnji između Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Belja plus

Potpisivanjem ovog značajnog sporazuma, koji predstavlja temelj buduće suradnje, Belje postaje nastavna baza Prehrambeno-tehnološkog fakulteta  što će omogućiti dodatni razvoj i ostvarivanje zajedničkih ciljeva u segmentu visokog obrazovanja i edukacija, istraživanja te realizacije novih projekata i proizvoda

Objavljeno 04.04.2023
Matija Ivanković

Prof. dr. sc. Jurislav Babić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, i Damir Leko, predsjednik Uprave Belja plus i izvršni direktor Poslovnog područja poljoprivreda Fortenova grupe, potpisali su danas u Osijeku Sporazum o poslovnoj suradnji.

Potpisivanjem ovog značajnog sporazuma, koji predstavlja temelj buduće suradnje, Belje postaje nastavna baza Prehrambeno-tehnološkog fakulteta  što će omogućiti dodatni razvoj i ostvarivanje zajedničkih ciljeva u segmentu visokog obrazovanja i edukacija, istraživanja te realizacije novih projekata i proizvoda.

Prilikom potpisivanja sporazuma dekan Babić je naglasio: „Ovim sporazumom ulazimo u potpuno novo razdoblje zajedničke suradnje s Beljem u kojoj ćemo omogućiti studentima obavljanje dijela stručne prakse u proizvodnim pogonima kompanije i na taj način im osigurati direktno povezivanje s gospodarstvom i uvid u svakodnevni rad u proizvodnji. Posebnost suradnje s Beljem je uvid u sljedivost proizvodnje domaće hrane Od polja do stola te kompleksnost proizvodnje koja uključuje mliječne proizvode, suhomesnate trajne proizvode s tradicionalnim načinom proizvodnje, proizvodnju vina i proizvodnju hrane za životinje. Upravo ta raznolikost Belja će nam osigurati izvrsnu  razmjenu iskustava te uspostavljanje i održavanje veze između znanstveno-nastavnih i znanstvenih kadrova s tehnolozima u proizvodnji koji se bave istim ili srodnim područjima rada.“

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom potvrđuje i Belje pa Damir Leko, predsjednik Uprave, ističe: „Za nas je ovo važan korak u daljnjem razvoju kompanije i naših zaposlenika kroz bolju i intenzivniju suradnju sa znanstvenicima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Vjerujem da će naša suradnja rezultirati novim znanstvenim i stručnim radovima, ali i projektima koje ćemo zajedno kreirati kako bismo dobili nove proizvode ili unaprijedili postojeće procese u našim proizvodnjama. Siguran sam da će upoznavanje s najnovijim dostignućima u području biotehničkih, tehničkih i prirodnih znanosti te mogućnost

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ideja je da za osnovnu ulaznicu, koja je 2,00 eura, svi studenti Sveučilišta mogu tijekom cijele akademske godine dolaziti u Park prirode Kopački rit, biciklirati, šetati, trčati.

Kopački rit otvoren za studente osječkog Sveučilišta za sport, edukaciju i rekreaciju

Potpisivanjem sporazuma kojim se reguliraju međusobna prava i obveze, Osječko-baranjska županija, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Javna ustanova Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!

Nakon predavanja održat će se praktična radionica na kojoj će predavačica odgovarati na pitanja polaznika i pomoći im s njihovim profilima na Facebooku

Drugi modul besplatne edukacije za umirovljenike “Društvene mreže i zlatna dob – Facebook”

Snimanje filma predviđeno je za ožujak 2025. godine na slikovitim lokacijama slavonskoga kraja, uključujući Beli Manastir, Osijek, Draž, Popovac i Kopačevo

Holivudska zvijezda traži glumačke partnere u Slavoniji – prijavite se!