SPORT

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom se nakon četiri godine vraća u Osijek

S obzirom da je ovo drugi i posljednji Svjetski kup prije Svjetskog prvenstva u Limi 2023., ne samo da je ovo prilika da se osiguraju mjesta za Svjetsko prvenstvo, to je i kvalifikacijsko natjecanje za Paraolimpijske igre 2024

    Objavljeno 06.07.2023
    Matija Ivanković

    Strijelci iz 35 nacija natjecat će se za medalje i minimalne kvalifikacijske standarde za Pariz 2024., na posljednjem Svjetskom kupu prije Svjetskog prvenstva u Limi 2023. Atraktivne discipline Shooting Para Sporta vraćaju se u poznato okruženje Osijeka, dok se priprema ovaj drugi Svjetski kup 2023. godine.

    S obzirom da je ovo drugi i posljednji Svjetski kup prije Svjetskog prvenstva u Limi 2023., ne samo da je ovo prilika da se osiguraju mjesta za Svjetsko prvenstvo, to je i kvalifikacijsko natjecanje za Paraolimpijske igre 2024.

    Prošle su četiri godine od zadnje akcije u Osijeku, a mi smo ponovno sigurni da možemo očekivati sjajne sportske trenutke! Nakon što su 2015., 2017. i 2019. održani događaji Svjetskog kupa, redovita postaja na Shooting Para Sport krugu (Osijek) se vraća, a s njim će doći i najbolji u ovom sportu.

    Prve medalje se očekuju ovog petka, s R1, R2, R4 i P3 prvima za koje će se boriti. A to je događaj koji jamči cijelih šest dana akcije svjetske sportske klase, što znači da nećete željeti propustiti ni sekunde.

    Za medalje će se boriti sportaši iz 35 zemalja, a među njima i oni koji se vinu u sam vrh međunarodne ljestvice.

    Iryna Schetnik, jedna od apsolutnih zvijezda Svjetskog prvenstva u streljaštvu u parasportu 2022. ponovno je ime na koje treba pripaziti. Osvajačica brončane medalje iz Tokija 2020., Schetnik je glumila u Al Ainu s dvije srebrne medalje i jednom zlatnom kako bi se čvrsto postavila kao ime koje treba znati.

    I opet, vrlo jak kontingent indijske momčadi kreće prema Osijeku. Paraolimpijski prvak iz Tokija 2020. Manish Narwal dolazi u ovo nakon svjetskog rekorda koji je postigao na prošlom Svjetskom kupu. Ispalio je 229,1 u P4 mješovitoj 50 m pištolj SH1, nadvladavši pritom Sareha Javenmardija i Oleksija Densiuka.

    S druge strane iz indijskog kontingenta, kultni Avani Lekhara bit će na licu mjesta zajedno s Nihal Singhom i Poojom Agarwalom, a tim će se nadati da će biti među medaljama na kraju natjecanja.

    Veronika Vadovicova osvojila je sve u svojoj karijeri, a još će medalja biti na njezinom popisu obaveza ovog tjedna. Slovakinja je bila u tipično senzacionalnoj formi na Svjetskom prvenstvu.

    Ager Solabarrieta iz Španjolske još je jedan velikan svijeta koji će se natjecati ovaj tjedan, kao i imena među kojima su Korejac Jo Jeongdu i Turkinja Aysel Ozgan.

    Hrvatski predstavnici
    Boje hrvatske reprezentacije na natjecanju braniti će čak osam strijelaca u disciplinama zračnog i malokalibarskog oružja.

    Damir Bošnjak (P3 – 25m pištolj), Ivica Bratanović (R4 – zračna puška stojeći) i Tomi Brajša (R4) otvoriti će natjecanje 7. srpnja.

    Dva dana kasnije, 9. srpnja na rasporedu biti će i VI dio reprezentacije: Fran Skračić, Ruža Markešić i Darko Golubić (VIS – zračna puška stojeći za slijepe i slabovidne) te prvi nastup Rudolfa Petrovića uz I. Bratanovića u disciplini R9 (50m puška ležeći).

    U ponedjeljak, 10. srpnja očekuje se drugi nastup D. Bošnjaka te prvi nastup Petra Mihalića u disciplini P4 (50m pištolj).

    Dan nakon na zračnoj streljani nastupiti će R. Petrović, I. Bratanović te Tomi Brajša u disciplini R5 (10 m zračna puška ležeći) te VI strijelci u disciplini VIP (10m zračna puška ležeći za slijepe i slabodvidne), dok će nastupe hrvatskih predstavnika na natjecanju zaključiti D. Bošnjak i P. Mihalić 12. srpnja disciplinom P1 (10m zračni pištolj).

    Natjecanja se održavaju na streljani Pampas i dvorani Gradski vrt.

    #WorldShootingParaSport #ShootingParaSport #Osijek2023 #Osijek2023WorldCup #GSDOsijek1784

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Protekla tri dana borili su se u uzbudljivim finalima, gdje su Talijani pokazali zašto su među najboljim reprezentacijama u ovome sportu

    Europsko prvenstvo u gađanju glinenih meta – Talijani unatoč kiši pokazali odličnu formu!

    Juniorski strijelci Trap discipline svoje su obaveze na Europskom prvenstvu u gađanju glinenih meta na streljani Pampas ispunili. Protekla tri Više…

    U Osijeku po drugi puta na Svjetskom kupu, natjecat će se slijepe osobe što je omogućeno uz specijalnu tehnologiju, a natjecat će se i natjecatelji u trap disciplinama te i svim ostalim standardnim disciplinama kao što su zračna puška i pištolj, te malokalibarska puška i pištolj

    Najavljen Svjetski KUP u streljaštvu za osobe s invaliditetom Osijek 2023.

    Danas je na prostoru streljane Pampas održana press konferencija povodom održavanja Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom Osijek Više…

    Do subote popodne građani mogu doći i pratiti ovo zanimljivo i atraktivno natjecanje u dvorani Gradski vrt, donosimo raspored!

    Atraktivno natjecanje u streljaštvu do subote u dvorani Gradski vrt

    U dvorani gradski vrt traje atraktivno natjecanje u streljaštvu, ISSF Grand Prix Osijek 2023, na kojem sudjeluju sportaši iz 35 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Tribina je za ovu godinu sprema, a spreman je i sportski i glazbeni program festivala koji će se održati od 24. do 26. svibnja ove godine

    [NAJAVA] Pannonian Challenge

    11 članova kluba koji su nastupili, osvojili su ukupno 9 medalja

    9 medalja za Karate Akademija Osijek na Dunav kupu 2024 Trofej Srbije

    Zavidne karate vještine prikazali su učenici svih uzrasta. Polagalo se gotovo za sve pojaseve od žutog do smeđeg pojasa. Umjetnost, snaga i odlučnost krasile su polaganje za viši stupanj karate zvanja.

    Karatisti iz osječkog kluba Kuna položili za više stupnjeve zvanja