GOSPODARSTVO

Gradu Osijeku i osječkom GPP-u uručeni ugovori o dodijeli gotovo 380 tisuća eura za sufinanciranje europskih projekata

Gradu Osijeku su dodijeljena bespovratna sredstva za sufinanciranje i provedbu tri EU projekta: „OSIgurajmo im JEdnaKost 6“, „GREENERGY 2.0“ te „SMARTRIVER“

    Objavljeno 24.07.2023
    Matija Ivanković

    Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u prošlu subotu u Otoku održalo svečano uručivanje ugovora iz Javnog poziva za Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava – Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije, te Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

    Ugovori su uručeni uoči sjednice Vladinog Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

    Tako je osječkom javnom prijevozu za projekt „Nabava novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o.“ uručen ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od oko 300 tisuća eura.

    Gradu Osijeku, pak , dodijeljena su bespovratna sredstva za sufinanciranje i provedbu tri EU projekta : „OSIgurajmo im JEdnaKost 6“, „GREENERGY 2.0“ te „SMARTRIVER“.

    Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU-a za programsko razdoblje 2014.-2020. i projekata financiranih u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, te Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014.-2021., ako nemaju odobreno završeno izvješće o EU projektu do dana objave ovog Javnog poziva.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Riječ je o javnom natječaju za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024.

    Turističkim zajednicama dodijeljeno preko 6 milijuna eura za 155 projekata

    Danas je održana 32. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluke o Više…

    Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

    S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

    S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

    Znate li da za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost?

    Poziv Fonda za zaštitu okoliša na informativno-edukativnu radionicu: Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

    Energetskom obnovom obiteljskih kuća moguće je uštedjeti na režijama od 30 do 60%, povećati udobnost stanovanja, ali i očuvati okoliš. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za sugovornika smo odabrali čovjeka koji građevinske radove ima u malom prstu. Saša Perko je magistar inženjer građevinarstva te direktor u DOMinvest grupi.

    Otkrivamo što je glavni razlog visokih cijena nekretnina! Ovako detaljno još vam nitko nije objasnio!

    Poslove nude Vetti group, Konzum plus, Amrest Adria d.o.o., Vital Group d.o.o., Gi Group Staffing Solutions budite prvi koji će se javiti na ove oglase!

    Poslodavci traže djelatnike – slobodna radna mjesta

    Iskoristite svibanjsku Portastičnu srijedu i shopping obavite po najpovoljnijim cijenama! Koji će popusti biti aktualni u ovu Portastičnu srijedu pogledajte u našoj objavi

    Danas je Portastična srijeda u Portanovi