KULTURA

Bosanci ponovno dolaze u Osijek

Nakon što se raspao cijeli svijet u protekle tri godine, a s njima i ovaj komičarski duo, vrijeme je da se krenemo vraćati u normalu unatrag - prvo od sastavljanja Hazima i Filipa, onda vraćanjem cijena goriva na stare, ponovno povećanje pakovanja keksa i tako redom svega što je propalo

Objavljeno 20.09.2023
Matija Ivanković

Komičarski dvojac Hazim Mujčinović i Filip Andronik, koji nastupaju u sklopu showa Stand up comedy Made in Bosnia – najpopularniji cjelovečernji stand up show Bosanaca o Bosancima, možete pogledati u ponedjeljak 25.9. s početkom u 20 h. „Nakon što se raspao cijeli svijet u protekle tri godine, a s njima i ovaj komičarski duo, vrijeme je da se krenemo vraćati u normalu unatrag – prvo od sastavljanja Hazima i Filipa, onda vraćanjem cijena goriva na stare, ponovno povećanje pakovanja keksa i tako redom svega što je propalo unatrag koliko nas nije bilo. A za slučaj da mislite da svijet nepovratno ide u propast, nema veze, idemo u propast zajedno.“ Ulaznica je ostalo još vrlo malo, stoga, požurite na blagajnu kina Urania.

Urania nastavlja s programom Rendez-vous au cinéma koji uključuje pet filmova – nezaboravni francuski klasik te četiri žanrovski raznovrsna recentna naslova: Demoni, Godina morskog psa, O Joan, Dilili u Parizu i Bar Atlantik.

I ne zaboravite: od prvog do zadnjeg dana trajanja manifestacije Mjesec židovske kulture koji organizira Židovska općina Osijek u Kino klubu kina Urania gledatelji će moći istražiti VR Izrael pomoću Oculus Quest naočala.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 3 nova naslova.

U nastavku animirane i sinkronizirane avanture, Vrapčić Richard saznaje da mu ovaj put neće biti povjerena misija da vodi let jata roda kući na sjever. Ne želeći se s time pomiriti, bježi na samostalno putovanje puno opasnosti i avantura. Na putu susreće jato vrabaca u nevolji, a da bi se spasile ptice će se morati ujediniti u prijateljski tim te pokazati hrabrost i domišljatost.

Godina je 1995., Mahir je (38) izbjeglica iz Bosne i već nekoliko godina živi u Hotelu Pula. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko od hotela prvi put ugleda Unu, mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu.

Kolibrić redateljice Francesce Archibugi snimljen prema romanu autora Sandra Veronesija priča priču čija se radnja proteže na čak 60 godina, u kojoj se radosti, boli i neuroze uobičajene obitelji srednje klase isprepliću s evolucijom apsolutne i izvanredne ljubavi koja se proteže na tri generacije.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić Nestašna zubić vila, domaću ekranizaciju romana Smrt djevojčice sa žigicama, novo poglavlje detektiva Herculea Poirota Ubojstvo u Veneciji, šokantan Zvuk slobode i talijanska drama Beskrajna ljubav dok na programu Kino kluba ostaju uzbudljiva animirana priča Titina: Avantura na Sjevernom polu i francuska komična drama Zauvijek mladi.

Lagano se popunjava i kazališni i stand up popis.

Komičari SplickeScene vraćaju se u kino Urania, a u četvrtak 3.10. u 19 h prvi stiže Josip Škiljo koji izvodi svoj stand-up show „To je ta šema“. Čovjeku se puno toga motalo po glavi kroz preko osam godina otkako nastupa kao stand-up komičar, a sad sve to stavlja pred vas.

Nakon 7 sezona, predstava „Stara Škola Kreka: Iz tame u svjetlo“ i dalje puni kazališne dvorane, a na repertoaru nove jesenske turneje se nalazi i kino Urania: četvrtak 19.10. u 20 h. „Ovo je priča o Marinu Ivanoviću – Stoki, hrvatskom reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali. Ali ne i njegova obitelj. Ne i Bog. A on je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti. I upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao, i svjetlom na kraju tunela.“

U goste ponovno dolazi Marko Torjanac sa svojim Kazalištem Planet Art i 2 nove predstave u kojima se našao u glavnim ulogama.

U četvrtak 26.10. s početkom u 20 h na rasporedu melodrama A. R. GurneyaLjubavna pisma“ – najizvođenija kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu. Dopisivanje Andrewa i Melisse (Slavica Knežević) započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

U četvrtak 9.11. s početkom u 20 h ne propustite pogledati kombinaciju crne komedije i burleske D. R. SandersonaTko je ovdje lud?“, koja je 2023. godine na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru osvojila čak tri nagrade za najbolju komediju u regiji. Kroz šest zabavnih isprepletenih psihoterapeutskih seansi, postavlja ozbiljna pitanja o životu danas preispitujući standarde „normalnoga“ u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 21.9.-27.9.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 2 nova naslova, 2 stand up predstave, Visla festival poljskog filma u Osijeku...

7. Visla i Čudo u kinu Urania

U ponedjeljak 13. svibnja u 19:00 h otvara se 7. izdanje Visla festivala poljskog filma u Osijeku. Program festivala uključuje Više…

Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu kojeg će se hrvatski filmovi prikazivati u kinima diljem zemlje tijekom cijelog mjeseca

Kino Urania – Mjesec našeg filma – 70 godina filmskih festivala

Svibanj i ove godine ima filmski predznak. Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu Više…

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prije početka Eurosonga, a u sklopu Festivala cvijeća, održat će se koncert popularne klasične i filmske glazbe Tamburaške škole Batorek.

Osijek uz Baby Lasagnu: Javni prijenos finala Eurosonga u Parku kralja Držislava kod Školjke

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 2 nova naslova, 2 stand up predstave, Visla festival poljskog filma u Osijeku...

7. Visla i Čudo u kinu Urania

Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu kojeg će se hrvatski filmovi prikazivati u kinima diljem zemlje tijekom cijelog mjeseca

Kino Urania – Mjesec našeg filma – 70 godina filmskih festivala