Sunčane večere u Lulu – apsolutni osječki hit!
Ne treba ni spomenuti da su ulaznice za ovu Sunčanu večeru planule u jedno poslijepodne. Kao što su odmah po objavi, i to samo putem emailova odaslanih na adrese zainteresiranih za ovakve događaje
Prvog dana veljače Fusion bistro Lulu u osječkoj Sunčanoj ulici ponovo će biti krcat. Gostuju Iločki podrumi sa selekcijom arhivskih vina, od kojih će najstarije biti iz 1961. godine. A i Marko Alilović, vlasnik Lulua i osječki chef s najvrjednijim kuharskim referencama (Shanri-la u Jakarti, Boškinac, Time…), ne sjedi skrštenih ruku, već je kreirao šest potpuno novih jela koja će premijerno pratiti iločke vinske dragulje. Ne treba ni spomenuti da su ulaznice za ovu Sunčanu večeru planule u jedno poslijepodne. Kao što su odmah po objavi, i to samo putem emailova odaslanih na adrese zainteresiranih za ovakve događaje, popunjena sva mjesta 8. veljače za gostovanja kultne pelješko-istarske vinarije Saints Hills (njihov Dingač, koji je prošle godine u časopisu Wine Enthusiast zavrijedio fascinantnih 99 bodova na skali do 100, vino je koje je na nekoj od međunarodnih valorizacija najbolje ikad ocijenjeno hrvatsko vino!), kao i galopirajuće ljubuške vinarije Milas, 22. veljače.
Prije blagdansko-praznične stanke, u Fusion bistrou Lulu već su gostovali Slavko Kalazić, Ivan Kosovec, Ljubo Kunjašić, Korta Katarina, Filip Baraka, Vinarija Antunović, Brid i Divina – garažisti iz Omiša i Splita, David Štampar, Ivan Ipša, Ivica Matošević i Dimitri Brečević iz Piquentuma. I uvijek je priča bila ista, tjednima ranije, odmah po objavi informacije, sva mjesta bi se odmah razgrabila i Sunčane večere su prolazile u euforičnom ozračju.
Uz odabir vrhunskih vinarija, od kojih većina po izboru Željka Garmaza, autora osam vinskih knjiga objedinjenih nazivom Vinske priče, prvi put uopće gostuje u Osijeku, popularnosti Sunčanih večera umnogome doprinosi i nesvakidašnja kreativnost Marka Alilovića koji se trudi uz svako vino upariti novo jelo koje nije dio njegovog menija, a nije ga već ranije koristio na nekoj prethodnoj degustaciji. Zvuči impresivno, u prvih 11 Sunčanih večera, Marko je iznjedrio 70 različitih recepata koji su prvi put uopće u njegovoj kreaciji predstavljeni javnosti.
Osječki enofili i foodiji su, izgleda, došli na svoje. I prepoznali „ono nešto“ zbog čega svoj grad konačno doživljavaju eno-gastro središtem Hrvatske!
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?