ŽIVOT

[FOTO] Filip Viljevac iz Turističko-ugostiteljske škole Osijek u finalu METRO Junior Top Chefa

Završen drugi krug natjecanja METRO Junior Top Chef, Filip Viljevac iz Turističko-ugostiteljske škole Osijek u finalu!

Objavljeno 11.03.2024
Matija Ivanković

U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak, 8. ožujka, u METRO centru u Zagrebu, svoje mjesto u finalu zaslužili su Nino Krizmanić iz Srednje škole Zabok, Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija i Antonio Marinović iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Tijekom 90 minuta deset učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati sami birali glavnu namirnicu za kuhanje glavnog jela, dok su ostale namirnice bile tajna do samog početka natjecanja. Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ante Udovičić, chef restorana Lemongarden, Robert Ripli, predsjednik Kluba Gastronomada, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane i Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska najvišim su ocjenama nagradili upravo Ninu, Anđelu, Filipa, Ivana i Antonia.

METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Kao jedan od najvećih izazova s kojima se taj sektor susreće je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage zbog čega smo ovim projektom odlučili doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj“, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

METRO Hrvatska ove je godine ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef u kojem budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu.

Svaki Regionalni centar nominirao je pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 imalo priliku pokazati svoja znanja i kreativnost te međusobno odmjeriti kuharske sposobnosti u sučeljavanjima u prvom krugu natjecanja koje se održalo u vrhunskim kuhinjama Veleučilišta Aspira u Zagrebu i Splitu.

Pobjednike finale koje će se održati tijekom travnja očekuju vrijedne nagrade – mogućnost usavršavanja i stažiranja kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s MICHELINOVOM zvjezdicom u Španjolskoj, edukacija u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije te obavljanje stručne prakse kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka

Jauzna food festival sutra u prijepodnevnim satima na platou Eurodoma

Sutra, u utorak 17. Listopada, na platou Eurodoma priprema se gastronomski spektakl. Riječ je o sajmu strukovnih zanimanja „Jauzna fest“ Više…

Škola od 1956. godine obrazuje učenike u sektoru turizma i ugostiteljstva, a kroz povijest je poslovala na više lokacija, od one u Radićevoj ulici do današnje adrese u Ulici Matije Gupca...

66. obljetnica djelovanja Ugostiteljsko-turističke škole Osijek

Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek proslavila je u srijedu, 9. ožujka 2022. godine Dan škole, nizom aktivnosti kojima su predstavili stečena znanja Više…

Učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek u sklopu ovogodišnje akcije "Posadi stablo, ne budi panj" posadili su sadnicu tise u Sakuntala parku

Nove sadnice tise u Sakuntala parku

U sklopu ovogodišnje akcije “Posadi stablo, ne budi panj”, učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek posadili su sadnicu tise u Sakuntala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Smijeh ima snažnu moć širenja pozitivne energije, zašto ove jeseni ne bismo poklonili upravo to? Pokloniti osmijeh nije tek beznačajan čin – to je dar koji ima trajan učinak, a još je ljepše ako dolazi u obliku nezaboravnog iskustva

Pokloni zadivljujuće jesensko iskustvo, pokloni osmijeh

Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

Srce za promjenu – Poziv mladima

Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!