GOSPODARSTVO

Proljetni i Obrtnički sajam okupiti će 250 izlagača u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije

Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom sajamskih dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

    Objavljeno 15.03.2024
    Matija Ivanković

    Vikend u Osijeku biti će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. ožujka održati u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Najavljeno je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš i dopredsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Tibor Vidaković.

    Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom tri sajamska dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

    Sajam se u ovom prostoru održava po drugi puta, a prošlogodišnji Proljetni sajam bio je događaj kojim se otvorio ovaj suvremeni i multifunkcionalni prostor Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije – istaknula je direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar.

    – Teme su 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma poljoprivreda, oprema i uređaji u kućanstvu, autohtoni proizvodi, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtničkih proizvoda, a na sajmu će biti predstavljeni i gospodarski potencijali općina Osječko-baranjske županije i šire. O značaju sajma govori i broj od 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije– rekla je Rešetar te najavila zanimljive radionice o pametnoj poljoprivredi, otvaranju obrta i poticajima te o značaju dobrobiti životinja u suvremenoj stočarskoj proizvodnji u organizaciji HAPIH-a.

    Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić rekao je kako ga raduje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske te da dolazak inozemnih izlagača pokazuje dobru suradnju i na međunarodnoj razini.

    – Želimo potaknuti gospodarsku aktivnost i nastaviti pozitivne gospodarske trendove koje imamo u Osječko-baranjskoj županiji. Čestitam Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije koji je već u prvoj godini rada pokazao opravdanost i dobru popunjenost, a prema najavama sajamskih manifestacija i događanja takva će biti i 2024. godina. Uvjeren sam da će ovaj sajam koji je po drugi puta u ovom novom prostoru pokazati svo bogatstvo proizvodnje i usluga naših poljoprivrednih proizvođača i obrtnika – rekao je Miletić te poručio kako će Osječko-baranjska županija svojim potporama i dalje pomagati razvoj gospodarstvenika na području županije i njihovo sudjelovanje na sajmovima.

    – Za sam grad Osijek kao i za čitavu ovu regiju i županiju iznimno je važno razvijanje i jačanje obrtništva. U proteklih 5 godina na području grada osnovano je 45% obrta više nego 2019. godine, a prošle je godine u Osijeku registrirano 353 obrta više u odnosu na godinu ranije. Upravo stoga u cilju nam je jačanje kapaciteta malih poduzetnika i obrtnika te nam je drago da je to prepoznao i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije organiziravši 24. obrtnički sajam – kazala je zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić Kardoš.

    Uz Osječko-baranjsku županiju i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u organizaciji sudjeluje i Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije. – Izuzetno smo ponosni da smo dio organizacije ove značajne sajamske manifestacije na kojoj ćemo sufinancirati predstavljanje 22 obrtnika s područja naše županije u kojoj je s 31. siječnjom 2024. godine registrirano ukupno 6170 obrta. Dolaze obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske koji će osim predstavljanja proizvoda i usluga imati mogućnost povezivanja i međusobne suradnje. Ovaj je sajam i za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju ujedno i prava prilika za promociju turizma – poručio je dopredsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Tibor Vidaković.

    30. proljetni i 24. obrtnički sajam odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o te Altrad – Limex d.o.o.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

    Tradicionalni je sajam koji se drugu godinu zaredom održava u Gospodarskom centru u Osijeku okupio 250 izlagača iz 12 hrvatskih Više…

    Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu i međunarodnog je karaktera

    [NAJAVA] Proljetni i obrtnički sajam u GC OBŽ

    Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. Više…

    WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

    [FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

    Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Poslove nude Vetti group, Konzum plus, Amrest Adria d.o.o., Vital Group d.o.o., Gi Group Staffing Solutions budite prvi koji će se javiti na ove oglase!

    Poslodavci traže djelatnike – slobodna radna mjesta

    Iskoristite svibanjsku Portastičnu srijedu i shopping obavite po najpovoljnijim cijenama! Koji će popusti biti aktualni u ovu Portastičnu srijedu pogledajte u našoj objavi

    Danas je Portastična srijeda u Portanovi

    Izuzetno mala potrošnja vode na navedenoj slavini uzrokovala je ustajalost vode i nesukladan uzorak analize.

    Sanacija javne slavine u ulici Ivana Gorana Kovačića