ŽIVOT

U Osijeku predstavljena kampanja “Postani policajac/policajka”

Kampanja je provedena s ciljem informiranja i privlačenja novih polaznika obrazovnog programa za policijskog službenika/cu. Tom prigodom na trgu su prezentirani oprema i rad svih rodova policije

Objavljeno 09.05.2024
Matija Ivanković

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava osječko-baranjska u četvrtak su održali „Dan otvorenih vrata“ u sklopu kojeg je provedena promocija kampanje „Postani policajac/policajka“.

Kampanja je provedena s ciljem informiranja i privlačenja novih polaznika obrazovnog programa za policijskog službenika/cu. Tom prigodom na trgu su prezentirani oprema i rad svih rodova policije, dok su ispred utvrde „Bastion“ policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije uprizorili vrlo atraktivnu akciju uhićenja „kriminalne skupine“.

Potporu događaju u ime Grada Osijeka iskazao je predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić, koji je pozvao mlade sugrađane da se prijave i svoju karijeru usmjere prema policijskom zvanju.

,,Naša domovina, posebice grad Osijek, može se podičiti sigurnošću. Sigurnost s jedne strane stvara pretpostavke za ugodno življenje u našem gradu, a s druge strane za ulaganja gospodarstvenika, kojih je svakim danom sve više”, kazao je Florijančić.

Sudeći prema interesu učenika koji su došli na Dan otvorenih vrata PU OBŽ pogledati pokazne policijske vježbe, policiji neće nedostajati kadra za popunu svojih postrojbi.

Zadovoljstvo odazivom iskazao je i načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece, koji je istakao velik interes mladih u Osječko-baranjskoj županiji za zvanje policajca.

,,Ovdje se uvijek javlja najviše kandidata, što nas izuzetno raduje. Biti policajac je poziv koji živite 24 sata. To je nešto posebno, humano i lijepo gdje služite građanima i svom narodu”, poručio je Bece.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Policijski službenici će tijekom trajanja projekta pojačati preventivno - represivne aktivnosti, s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja

OPREZ – akcija prometne policije

Prema ROADPOL-ovom Planu aktivnosti za 2024. godinu na području država članica u vremenu od 07. do 13. listopada  2024. godine održat će se Više…

Pojačane mjere usmjerene su na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Vozači oprez – pojačane mjere!

Na području cijele policijske uprave sutra će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

"Osječanke i Osječani su ove nedjelje marširali su zbog nefunkcioniranja sustava kad je, prije godinu dana, policajac službenim oružjem ubio Mihaelu Berak, te zbog toga što je u osječkoj bolnici radio ginekolog prvostupanjski osuđen za silovanje"

[FOTO] U Osijeku je održan Dugi ženski marš u organizaciji udruge Adela

“Osječanke i Osječani su ove nedjelje marširali su zbog nefunkcioniranja sustava kad je, prije godinu dana, policajac službenim oružjem ubio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Istražite 10 najnovijih poslova, pronađite idealnu priliku i započnite svoju novu karijeru već danas!

Tražite li posao? Imamo nova radna mjesta za vas!

Grad Osijek će predstaviti projekt “E-mobilnost Grada Osijeka” kroz koji je uspostavljen sustav dijeljenih bicikala s 175 vozila, od toga 50 električnih i 125 mehaničkih te 25 samoposlužnih stanica za odlaganje bicikala, kao i sustav nadzora i upravljanja prometnim sustavima

Dani otvorenih vrata EU projekata: Osječanima sutra 100 besplatnih minuta vožnje eMobi javnim biciklima

Konferencija služi kao platforma za znanstvenike i stručnjake koji se bave teorijom i praksom naprednih sustava i tehnologija povezanih s elektrotehnikom, komunikacijama, računarstvom, kontrolnim sustavima, robotikom, kao i interdisciplinarnim istraživanjima i primjenom

Osijek domaćin 6. međunarodne konferencije ”Smart Systems and Technologies 2024” (SST)