OSJEČANI

[RADIONICA] Animiraj špicu 9. Filmske RUNDE!

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji sebe smatraju filmskim početnicima ili naprosto žele naučiti nešto novo o filmskom jeziku i različitim pristupima u izradi najavne festivalske špice

Objavljeno 01.10.2024
Darija Kovačić

Maštate o stvaranju animiranih filmova i želite isprobati nešto novo? Pridružite se edukativnom programu 9. Filmske RUNDE i zavirite u svijet filmske animacije!

Špica radionica postala je prava filmska tradicija u Osijeku, a ove godine donosi uzbudljivu prekretnicu – stvaramo prvu animiranu najavnu špicu koja će otvoriti ovogodišnje izdanje
filmske revije u Osijeku!

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji sebe smatraju filmskim početnicima ili naprosto žele naučiti nešto novo o filmskom jeziku i različitim pristupima u izradi najavne festivalske špice — od ove godine u novom animiranom ruhu! Polaznici će nakon analize kratkometražnih filmova i najavnih festivalskih špica razviti ideju i samostalno animirati najavnu špicu 9. Filmske RUNDE!

Voditeljica radionice je Sara Bernat, animatorica i voditeljica radionica animiranog filma za djecu i mlade. Sara će s polaznicima proći osnove praksi iz svijeta animiranog filma, nakon čega će zajedno s polaznicima odabrati savršenu tehniku i pristup novoj, animiranoj špici.

Radionica će se održati od 11. do 13. listopada 2024. godine u Osijeku, a svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do 07.10. na [email protected] (u predmetu naznačiti “Špica radionica”) popraćeno:

— Je li te do sada zanimao animirani film? Zašto?
— Koji bi animirani film izdvojio?
— Jesi li ikad radio na animiranog filmu do sada? Znaš li neke tehnike animiranja?
— Napiši nešto o motivu “krug”, a da nije “krug je geometrijski oblik!
— Kontakt mail / broj mobitela!

Radionica je besplatna za sve polaznike. Odabranim polaznicima javiti ćemo se sa više detalja o programu radionice.

Radionica je organizirana uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“, Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prva večer rezervirana je za filmove jedne od najistaknutijih mlađih filmskih autorica u Hrvatskoj, Sunčicu Anu Veldić

Autorske večeri Filmske RUNDE za najslađi kraj tjedna

Autorske večeri Filmske RUNDE održat će se u petak, 11. rujna i subotu 12. rujna 2020. u Kulturnom centru Osijek Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ideja je da za osnovnu ulaznicu, koja je 2,00 eura, svi studenti Sveučilišta mogu tijekom cijele akademske godine dolaziti u Park prirode Kopački rit, biciklirati, šetati, trčati.

Kopački rit otvoren za studente osječkog Sveučilišta za sport, edukaciju i rekreaciju

DOVIK 2024. zapravo je događaj koji otvara nove mogućnosti za karijeru i zapošljavanje, odnosno omogućava izravni kontakt studenata i budućih poslodavaca, a nudi im i priliku za stjecanje novih znanja i upoznavanje s najnovijim tehnologijama

Započeli Dani otvorenih vrata i karijera (DOVIK) FERIT-a

Djeca će moći izvesti različite zanimljive pokuse, upravljati robotima, modelirati 3D olovkama, samostalno kreirati i izraditi različite predmete i slično

Besplatne ogledne STEAM radionice u Osijeku