SPORT

Taekwondo klub Osijek – Dugo Selo Open 2024.

Na turniru nastupilo je oko 400 natjecatelja iz 28 klubova iz  Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Taekwondo klub Osijek nastupio je s 5 natjecatelja.

    Objavljeno 14.10.2024
    Matija Ivanković

    Proteklog vikenda održan je Dugo Selo Open 2024. u Gradskoj sportskoj dvorani „Dugo Selo“ u organizaciji taekwondo kluba „Dugo Selo“. Na turniru nastupilo je oko 400 natjecatelja iz 28 klubova iz  Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Na ovom turniru svoje vještine mogli su odmjeriti limači, mlađi kadeti, kadeti i juniori te natjecatelji u para taekwondou.

    Taekwondo klub Osijek nastupio je s 5 natjecatelja. U mlađe kadetskoj konkurenciji Klara Degmečić (-40kg) i Domagoj Ljevar (-57kg), i u juniorskoj  konkurenciji Dora Dragovan (-55kg), Dea Marković (-59kg) i Luka Torović(-59kg).

    Na tatami prvo izlazi mlađa kadetkinja Klara Degmečić koja pobjeđuje u prvoj borbi predstavnica zadarskog Donata Leonu Lleshi 2:1 (2:4;10:5;2:1) od koje je na prošlom turniru izgubila u borbi za finale. U borbi za finale Klara pobjeđuje predstavnicu Otočca Martinu Kovačić 2:0 (3:0;5:0), a u finalu pobjeđuje i predstavnicu Magonea iz Livna Merjem Mehić u ujednačenoj i uzbudljivoj borbi 2:1 (0:0 bodovni sustav presuđuje u korist Klare; 7:7 bodovni sustav presuđuje za Klarinu protivnicu; 4:3) i tako osvaja zlatnu medalju.

    Mlađi kadet Domagoj Ljevar osvaja zlatnu medalju.

    Juniorka Dora Dragovan osvaja brončanu medalju izgubivši u borbi za finale od predstavnice „Zaprešića“ Nine Rakeli 2:0 (7:0;13:13 bodovni sustav presuđuje za Dorinu protivnicu).

    Juniorka Dea Marković osvaja zlatnu medalju pobjedivši u finalu predstavnicu vinkovačkog Sajnamija Anu Jelić 2:0 (10:0;9:0).

    Junior Luka Torović gubi od Filipa Evračinovića iz Tigra Zagreb u borbi za finale 2:0 (10:0; 4:2) i osvaja brončanu medalju.

    Ovi dobri rezultati juniora, svrstavaju juniore taekwondo kluba Osijek, na drugo mjesto u ukupnom plasmanu juniora što im donosi i pehar.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa dvije natjecateljice. U kategoriji juniorki nastupila je Dora Dragovan -49kg i Dea Marković -53kg.

    Taekwondo – TK Osijek na Austrian open youth 2024 natjecanju

    31.08.2024.  i 01.09.2024. U sportskoj dvorani u Beču održan je turnir pod nazivom Austrian open youth E-2 klase za skupljanje Više…

    Na turniru se okupilo 100-ak mlađih seniora iz 28 klubova iz cijele Hrvatske

    Taekwondo – prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21

    06.07.2024. U sportskoj dvorani srednje škole Jelkovec – Sesvete održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21. Na turniru se Više…

    Na turniru se okupilo 129 juniora i juniorki iz cijele Hrvatske iz 43 kluba. Na prvenstvu  nastupio je i taekwondo klub „Osijek“ sa svoje dvije juniorke

    Taekwondo Osijek na prvenstvu Hrvatske 2024. za juniore

    Dana 22.06.2024. u sportskoj dvorani osnovne škole u Ivanjoj Reci održano je prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. Na turniru Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Riječ je o utrci za djecu i odrasle čiji je krajnji cilj podizanje svijesti o problematici nestale djece te okolnostima nestanaka

    [FOTO] Veliki i mali Osječani ponovno trčali za nestanke djece na utrci Find me 2024

    Cilj utrke je skrenuti pozornost građana i javnosti na nestanke djece iz obiteljskog doma i ustanova te osvijestiti uzroke nestanka u različitim okolnostima

    Utrka Find me za nestalu djecu u Hrvatskoj održat će se 13. listopada

    Ovaj uspjeh Županovića još je jedan dokaz upornosti, marljivog rada i kontinuiranog napretka paraatletike u Hrvatskoj

    Županović osvojio zlato u Ostravi!