Edukativna radionica u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane – “Smanjimo otpad od hrane”
Kako smanjiti bacanje hrane u našim kućanstvima ali i u ugostiteljskim objektima te o mogućnostima financiranja tzv. zelenih projekata...
Svjetski dan hrane obilježit će se edukativnom radionicom “Smanjimo otpad od hrane” koja će se održati u četvrtak, 17. listopada 2024. godine, s početkom u 18:30 sati, u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, u Osijeku.
Kako smanjiti bacanje hrane u našim kućanstvima ali i u ugostiteljskim objektima te o mogućnostima financiranja tzv. zelenih projekata govorit će:
- mr. sc. Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja je, između ostalih, vodila projekt Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za prevenciju nastanka i smanjenja otpada od hrane realiziranog u suradnji s Hotelom Osijek te
- Vlatka Buzjak Služek, dipl. ing. preh. teh. iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu koja je sudjelovala u nizu edukativnih aktivnosti na temu radionice, a trenutno sudjeluje u kampanji Europske agencije za sigurnost hrane “Safe2Eat” kojom se nastoji smanjiti bacanja hrane potičući ljude da budu kreativni s ostacima hrane.
Edukativnu radionicu vodit će prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, predsjednica Akademske zajednice HDZ-a Osječko-baranjske županije.
Očekivano trajanje programa je 60 minuta. Ulaz slobodan.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?