ŽIVOT

Druga “Večera kod Stipe”: Uživajte u Baranji na poseban način

Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja

Objavljeno 29.11.2024
Matija Ivanković

Nakon uspješne prve “Večere kod Stipe”, održane 15. studenog 2024. u Villi Stipino u Čemincu, najavljena je druga večera koja će se održati 7. prosinca 2024.. Ovaj jedinstveni događaj ponovno poziva ljubitelje vrhunske hrane i toplog druženja da iskuse pravu slavonsku gostoljubivost.

Što ste propustili na prvoj večeri?
Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja, koji je rekao:

*”Nisam imao pojma što očekivati kada mi je prijatelj iz Osijeka rekao da moram doći na tajnu večeru u Baranji. Kako sam kasnio, vozio sam se direktno tamo, do kuće okružene prirodom koliko pogled seže, s bazenom i jezerom ispred, šaranom na rašljama koji se polako pekao na otvorenoj vatri i rakijom ili tri odmah po dolasku. Nikada prije nisam čuo za Stipino, ali ako tražite primjer slavonske gostoljubivosti u svom najboljem izdanju, na osamljenom mjestu bez susjeda, ne tražite dalje.

Domaćin je bio jednako pažljiv koliko su lokalna jela bila izvanredna. A kakvo veličanstveno mjesto za probuditi se ujutro. Bilo je toliko dobro da će se Stipino naći u mom nadolazećem videu ‘Mojih top 10 otkrića u Hrvatskoj 2024.’

Bravo, Stipe – toliko više od domaćina, prava živa legenda. Jedva čekam ponovno se vratiti.”*

Što se nudi na drugoj večeri?
Za ovu priliku pripremili smo potpuno novi jelovnik:

  • Predjelo: Namaz od čvaraka s prhkim tijestom s kimom.
  • Toplo predjelo: Mini sarmice – finger food zalogajčići kuhani u kiselom kupusu s dimljenom koljenicom.
  • Glavno jelo 1: Gulaš od divljači (divlja svinja i srnetina) s gljivama, njokima i knedlama od kruha.
  • Glavno jelo 2: Pečena teletina s krumpirom, batatom i povrćem.
  • Desert: Domaća krempita – lagana i kremasta, savršena za kraj večeri.

Cijena večere iznosi 50 € po osobi, a prijave su otvorene do četvrtka, 5. prosinca 2024. u 20 sati, uz uplatu kotizacije.

Zašto ne biste i vi postali dio ovog iskustva?
“Večera kod Stipe” nije samo obrok – to je doživljaj koji slavi okuse, tradiciju i gostoljubivost Baranje. Pridružite se drugoj večeri i uživajte u posebnim trenucima u Villi Stipino.

Za više informacija i prijave posjetite: https://stipino.com/vecera-kod-stipe/.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u bogatom programu, kojim se još jednom istaknula tradicija i gostoljubivost Baranje

[FOTO] Rekordan broj posjetitelja na ovogodišnjem Vinatlonu uz Doris i vrhunska vina

Spektakularnim koncertom glazbene dive Doris Dragović završeno je ovogodišnje peto izdanje manifestacije Vinatlon, koje je i ove godine dokazalo da, Više…

Znate li u koje je doba godine najbolje posjetiti Baranju? U doba Vinatlona! Zato upišite u svoje kalendare posljednji vikend u svibnju i put pod noge

[NAJAVA] Vinatlon 2025. – najbolje vrijeme za otkriti čari Baranje uz čašu vrhunskog vina

Baranja, skriveni dragulj između Drave i Dunava, stoljećima čuva netaknutu prirodu svojih surduka – mirnih ulica, uređenih vinskih podruma I Više…

9. Deer & Bike još je jednom pokazao zašto je Baranja idealna za cikloturiste, a proljeće najbolje godišnje doba za upoznavanje prirodnih ljepota

[FOTO] 9. Deer&Bike Baranja povezao sve najljepše baranjske surduke

Iako je zbog kiše morao biti odgođen, 9. Deer & Bike je u nedjeljnom izdanju uživao u prekrasnom ljetnom vremenu. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sportsko ljeto na Sokolu ljetni je kamp namijenjen djeci od 5 do 12 godina, a provodi se kroz petodnevni boravak u vrhunskom sportsko – rekreacijskom objektu Sokol Centar Osijek

Otvorene su prijave za sportsko ljeto na Sokolu

Očekuju vas zanimljivo predavanje i radionice koje ne želite propustiti :)

PTF obilježava Mjesec voća i povrća

Kastracija je human, odgovoran i dugoročno najefikasniji način smanjenja broja neželjenih legla. Ona ne samo da sprječava patnju životinja, već pridonosi i većoj kontroli nad populacijom mačaka, čime se smanjuju i broj mačaka na skrbi Udruge

Grad Osijek prepoznao je važnost kastracije mačaka – Odluka gradonačelnika Ivana Radića donosi financijsku pomoć skrbnicima!