ŽIVOT

[FOTO] Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja

Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane

Objavljeno 20.12.2024
Mihael Šilac

Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.

U subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti – pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.

Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi termin u danu je u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.

Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.

Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.

FOTO: Damir Varmuža (Piksel photography).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Posjetitelje očekuju interaktivne radionice, znanstvene igre na otvorenom (poput „Life-size Čovječe ne ljuti se“), izložbe fotografija djelatnika i studenata, kao i zanimljiv uvid u laboratorije Odjela

Dan otvorenih vrata Odjela za biologiju

Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove godine, u kojoj obilježava 20. godišnjicu osnutka, otvara svoja Više…

Međunarodni volonteri posebno su motivirani graditi interkulturalni dijalog s građanima Osijeka i žele podijeliti svoje znanje i želju za povezivanjem sa svim zainteresiranima za ove teme

Besplatne radionice o filozofiji i psihologiji u DKolektivu

Međunarodni volonteri Europskih snaga solidarnosti, koji dugoročno volontiraju u DKolektivu – organizaciji za društveni razvoj, María Ortiz i César Rodriguez Više…

Vinogradi Nuić smješteni su u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka, Blatina i Trnjak

Četvrtak u Wine&Friends uz vinariju Nuić

Nakon oduševljenja kojeg su izazvali na WineOs-u, morali smo ih imati u našoj ponudi, ali i u gostima, kažu organizatori Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u bogatom programu, kojim se još jednom istaknula tradicija i gostoljubivost Baranje

[FOTO] Rekordan broj posjetitelja na ovogodišnjem Vinatlonu uz Doris i vrhunska vina

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organiziraju redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Dobrovoljno darivanje krvi na Sjenjaku i u Josipovcu

Na događaju su sudjelovale udomiteljske obitelji s djecom, predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, kao i djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Bio je to susret različitih generacija, stručnjaka i zajednice, u znaku zahvalnosti i zajedništva

Osijek proslavio Nacionalni dan udomiteljstva uz druženje s udomiteljskim obiteljima