U Osijeku svečano otvoren 15. međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“
U organizaciji Prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, svečano je otvoren 15. međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom „Hranom do zdravlja“

U organizaciji Prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, svečano je otvoren 15. međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom „Hranom do zdravlja“. Cilj ove konferencije je tijekom dva dana okupiti ugledne stručnjake iz akademske zajednice i industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, liječnike te sve zainteresirane za prehranu i utjecaj hrane na zdravlje iz bilo kojeg aspekta.
Ispred Grada Osijeka otvorenju konferencije nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.
„Osijek je središte poljoprivredne regije, a poljoprivreda je strateška gospodarska grana, kako na ovom području, tako i na području Europe i cijeloga svijeta. Stoga pozdravljamo ovu konferenciju i kao Grad Osijek podržavamo svoje poljoprivrednike sa svog administrativnog područja na različite načine – financiranjem različitih programa i mjera, prvenstveno analize poljoprivrednog tla, podizanja staklenika i plastenika, kao i pčelarskih proizvoda.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.
„Drago mi je da smo na ovoj konferenciji na istoku Hrvatske gdje imamo brojne resurse kojima treba mudro i kvalitetno upravljati. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti kvalitetnijoj i boljoj proizvodnji hrane i da ćemo iz ove teorije preći u konkretne stvari u gospodarstvu.“, dodao je zamjenik županice Osječko-baranjske županije Josip Miletić.
Jurislav Babić, predsjednik Organizacijskog odbora Skupa i dekan Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku naglasio je da će se ove godine skupiti rekordan broj znanstvenika i stručnjaka te će biti prezentirano preko 130 različitih tema povezanih s hranom i zdravljem.