Arhiva

Slavonci pripremaju kulinarski vatromet

    Objavljeno 28.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Ovu subotu, 30. svibnja, od 12 sati u osječkoj Tvrđi održat će se četvrti Zlatni ćevap. Na ovom sada već tradicionalnom natjecanju u pripremi jela s ražnja natjecat će se ekipe: Ugrij muški Krešmira Pivca iz Višnjevca, Pivo, lege i zabava Darija Bučanovića iz Osijeka, Ekipa za otčepit Marija Lukavskog iz Osijeka, Caffe bar Parenzo Dražena Rebalja iz Osijeka, Valpovački kotlić Željka Turalije iz Valpova i Red Snapper Marija Đanića iz Osijeka, a još šest slavonsko-baranjskih timova svoj ulazak u finale popularnog gastro-natjecanja tražit će u Orhanovici 21. lipnja.

    U subotu ćemo moći vidjeti kako ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, junetinu i vratinu roštiljanjem pripremaju profesionalci koji prate svaki nastup hrvatske nogometne reprezentacije (Caffe bar Parenzo), strastveni skupljači začina iz cijelog svijeta (Red Snapper), ali i državni prvak u pripremi fiš paprikaša (Željko Turalija) te osvajači prvog mjesta na Sarmijadi (Pivo, lege i zabava).

    Tim koji skupi najviše bodova u Osijeku u velikom će finalu 28. lipnja u Zagrebu ukrstit svoje roštilj-vilice s pobjednicima ostalih regionalnih natjecanja (24.4. Križevci, 26.4. Umag,  1.5. Zagreb, 9.5. Zadar, 24.5. Kastav, 13.6. Knin i 21.6. Orahovica), no samo jedna ekipa osvojit će Zlatni ćevap i trajno se upisati u povijest hrvatske gastronomije.

    Atmosferu će dodatno zagrijavati tamburaški sastavi Kas i Zlatni vez te voditeljica Martina Validžić. Posjetitelji će se moći okušati u različitim igrama poput Jamnica Gajbomjera, Mlinar Tortomlata i PIK pogodi tko sam, saznati sve o pripremi mesa u Gastro akademiji Branka Ognjenovića i za 25 kuna ručati velike ćevapčiće u somunu uz piće po izboru. Program traje od 12 do 19 sati, a ulaz na ovaj kulinarski vatromet potpuno je besplatan.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju (Zlatni ćevap)

    Četvrto izdanje popularnog Zlatnog ćevapa ove će godine zbog velikog interesa u kolijevci domaće gastronomije biti održano čak dva puta. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra