FOTO 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju (Zlatni ćevap)

Četvrto izdanje popularnog Zlatnog ćevapa ove će godine zbog velikog interesa u kolijevci domaće gastronomije biti održano čak dva puta. Ovu subotu, 30. svibnja, u osječkoj Tvrđi natjecale su se ekipe Ugrij muški Krešmira Pivca iz Višnjevca, Pivo, lege i zabava Darija Bučanovića iz Osijeka, Ekipa za otčepit Marija Lukavskog iz Osijeka, Caffe bar Parenzo Dražena Rebalja iz Osijeka, Valpovački kotlić Željka Turalije iz Valpova i Red Snapper Marija Đanića iz Osijeka, a još šest slavonsko-baranjskih timova svoj ulazak u finale popularnog gastro-natjecanja tražit će u Orhanovici 21. lipnja. Valpovački kotlić ŽeljkaTuralije slavio je u Osijeku ispred Café bara Parenzo i tima Pivo, lege i zabava!
U subotu smo tako mogli vidjeti kako na žaru pripremaju ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, junetinu i vratinu profesionalci koji roštiljanjem prate svaki nastup hrvatske nogometne reprezentacije (Caffe bar Parenzo), strastveni skupljači začina iz cijelog svijeta (Red Snapper), ali i državni prvak u pripremi fiš paprikaša (Željko Turalija) te osvajači prvog mjesta na Sarmijadi (Pivo, lege i zabava). Atmosferu su dodatno zagrijali tamburaški sastavi Kas i Zlatni vez te voditeljica Martina Validžić. Posjetitelji su se okušali u različitim igrama poput Jamnica Gajbomjera, Mlinar Tortomlata i PIK pogodi tko sam, te su mogli saznati sve o pripremi mesa u Gastro akademiji Branka Ognjenovića i za 25 kuna ručati velike ćevapčiće u somunu uz piće po izboru.
FOTO – Filip Kos
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?