Odabran `Osječki kolač` – zrnati kolač od šljive predstavljat će Osijek
Cilj projekta bio je sačiniti kolač koji bi svojim okusom, izgledom i drugim svojstvima koji krase kvalitetnu slasticu bio ubuduće stalna ponuda u restoranima i slastičarnicama našeg grada i regije.
‘Osječki kolač’ morao je zadovoljiti dva uvjeta: da njegovi sastojci jamče održivost kolača u ugostiteljskoj – slastičarskoj rashladnoj vitrini najmanje četiri dana, i da je obvezni sastojak plava šljiva (pekmez, džem, suha šljiva itd).
Prijave su se primale do 20. lipnja, a 26. lipnja u Domu udruženja obrtnika proglašen je najbolji kolač. Sedmeročalni stručni žiri sastavljen od predstavnika Udruženja, Sekcije ugostitelja i slastičara, predstavnika Turističke zajednice, Ugostiteljsko-turističke škole, Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka i trgovačkog ugostiteljskog društva nije imao lak zadatak, na natječaj je prijavljeno 24 kolača.
Nakon pomnog kušanja i ocjenjivana na koncu je najboljim proglašen zrnati kolač Osječanke Maje Horvat. Osim priznanja za ‘najkolač’ Maji je pripala novčana nagrada u iznosu od 2000 kuna.
Da je konkurencija bila iznimno jaka svjedoči i podatak kako su drugo i treće mjesto podijelile Nada Sentivanac i Gordana Stević, kojima je također pripala novčana nagrada u iznosu od 1500 kuna.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?