Arhiva

Vinceška u Općini vrhunskih vina

    Objavljeno 17.01.2017
    OsijekNews redakcija

    Običaj Vinceška star je više stoljeća. Vezan je za blagoslov vinograda i vina i njime počinje nova vinogradarska godina. Običaj je da se na čokot objesi najveća kobasica i zalije vinom kako bi sljedeća godina bila rodna, a grozdovi veliki poput kobasice. Nekad je blagoslov bio u prvom planu, a danas se taj blagdan uglavnom obilježava druženjem uz vatru, pečenjem kobasica i slanine nabodene na šibu ili kuhanjem čobanca, graha prema tradicionalnoj recepturi, uz pijenje vina, tamburašku muziku i pjesmu i u veselom društvu.

    Na dan sv. Vinka u Baranji su otvorena vrata svih vinskih podruma u Baranji, a pogotovo u Općini vrhunskih vina ili ti Općini Kneževi Vinogradi. Nekad su vinari paljenjem vatre ispred podruma dali znak prolaznicima, gostima da su dobrodošli i da mogu u tom podrumu ispeći ono što imaju u torbi. Na taj dan vinari časte svoje poslovne partnere, radnike, poznanike, ali pošto nemaju svi poznanike u Karancu, Kamencu, Kotlini, Kneževim Vinogradima, Suzi ili Zmajevcu, Udruga Surduk Vam je skupila nekoliko ponuda vinara, ali naravno osim tih ponuda u subotu i nedjelju rijetko koja vrata podruma ćete naći zaključana. Put pod noge, dođite na Vincešku u Općinu Kneževi Vinogradi.

    ZMAJEVAC

    Ponuda Vinarije Gerstmajer za 21.  i  22.01.2017
    Vinarija Gerstmajer za sve posjetitelje otvara svoja vrata u 11:00 h. Posjetitelji mogu sami peći domaću slaninu i kobasicu na ražnju a u 15:00 h mogu kušati domaći grah uz prethodnu najavu. Kušanje vina uključeno je u kotizaciju , koja iznosi 50,00 kn.

    Rezervacije zaprimamaju do 20.01.2017. na tel. broj : 091-44-99200

     

    Ponuda Vinarije Čočić za 21.01.
    Cijena programa: 100 kuna po sobi

    U cijenu je uključeno: kuhana rakija za dobrodošlicu, pogačice sa čvarcima i zmajevačka masna pogača, kobasica i slanina na štapu, turšija i kiselo zelje, ajvar, domaći kruh ispod peke, makovnjača, pola litre vina po osobi, orahovac/višnjevača
    Molimo prijavite se do srijede, 18. siječnja na mail : [email protected] ili brojeve telefona : 091 622 22 62; 098 9476 842, a možete se javiti i na Facebook stranicu Podrumi Čočić&salon Poklona

    Ponuda bez najave: kobasica, slanina, kruh, luk te 1/2 litre vina po osobi 50,00 kn

    Ponuda Restoran Vinarija Josić 21.-22.01.
    Otvorena vatra ispred restorana (mogućnost pečenja ražnjića ), kuhano vino

    razni specijaliteti ispod peke (divlje ,prase ,teletina)

    živa glazba i subotu i nedjelju

    Rezervacija na broj: 099-736-5945 ili na mail [email protected]

     

    Ponuda Etno kuće Martinov 21.-22.01.

    Vrata podruma za Vas su otvorena od 13:00 sati. Ponuda za najavljene goste, u vrijednosti 75 kn po osobi, nudi: piće dobrodošlice; domaća rakija, orahovac, višnjevača te 0,5 L vina (po osobi u cijeni); pečena slanina i kobasice, grah u kotliću, ajvar te kiseli kupus i zimnica (turšija).

    Za prolaznike bez prethodne najave, je ponuda nešto drugačija, a ona glasi: 50 kn po osobi te uključuje 0,5 L vina, pečenu slaninu i kobasice s ajvarom. Za sve goste tu je i desert koji uključuje štrudlu s jabukama, makovnjaču te gibanicu s orasima.

    Najaviti se možete putem mobilnih telefona: 0915642325 ili 0915175998.


    Čokot čarda 22.01.

    Grah, degustacija vina. Rezervacija na 091-220-11-10

     

    SUZA:

    Vinarija Pinkert svoje poslovne suradnike, prijatelje očekuje tradicionalnim specijalitetima 21.01. od 18:00 sati.

    Vinarija Kolar otvorena je za posjetitelje 21.01. i 22.01.

     

    KARANAC:

    Vinarija Sabo

    Otvorena vrata podruma od 13:00 sati

    Degustacija vina u 4 slijeda uz Szabó zakuske.
    Cijena 60,00 kn

    Rezervacije na broj: 098/964-5237

    Za sva dodatna pitanja možete nazvati Udrugu Surduk na broj mobitela 099/699-10-22 ili poslati upit na mail [email protected].

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO Vinceška u Zmajevcu

    Ove godine je bila teška odluka, kada posjetiti Baranju, tj. Zmajevac jer Vinceška se slavila 22.01. u nedjelju ali vinari, Više…

    Vinceška u Baranji (programi i ponude)

    Vinceška je tradicionalna proslava povodom blagdana Svetog Vinka 22.1. kojeg se smatra zaštitnikom vina i vinogradara. Običaj Vinceška je star Više…

    Otvoren lateralni kanal između Zmajevca i Kneževih Vinograda

    Općina Kneževi Vinogradi od jučer je bogatija za važni višenamjenski kanal prema Zmajevcu. Nakon dvije godine rada, tijekom kojih je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra