SPORT

Europska liga: Osijek sutra traži prolaz preko Moldavaca

Osijek je svojedobno donio sličan rezultat kući protiv nominalnih 'jazavaca', protiv Dinaburga. A onda se 'iščupao' preko penala ...

    Objavljeno 18.07.2018
    Alan Srčnik

    Osijek je svojedobno donio sličan rezultat kući protiv nominalnih ‘jazavaca’, protiv Dinaburga, latvijske momčadi iz Daugavpilsa. Bilo je 2-1 za Latvijce. U uzvratu je Osijek slavio s dovoljnih 1-0. Zabio je iz penala.

    Osijeku je protiv moldavskog Petrocuba, a nakon 1-1 iz prve utakmice 1. pretkola Europske lige, dovoljno i 0-0, odnosno svaka minimalna pobjeda. Stoga ne treba sumnjati u prolaz.

    Budući da snagu Osijeka znamo i u nju vjerujemo, a s Moldavcima – možda opravdano, a možda i ne – računamo kao potencijalno lakim plijenom na domaćem terenu, ‘tom dolinom’ najave susreta nećemo ići …

    Evo nekih drugih činjenica …

    SUDAC

    Uzvratnu utakmicu 1. kruga kvalifikacija za Europsku ligu između Osijeka i Petrocuba vodit će ciparska sudačka trojka. Ciprane predvodi Demetrios Masias, a njegovi su pomoćnici Ioannis Lazarou i Marios Kalogerou, dok je četvrti sudac Loukas Sotirou. Delegat susreta u Gradskom vrtu bit će Finac Peter Lundstroem, a kontrolor sudaca Albanac Plarent Kotherja – piše NK Osijek.

    Masias je rođen 1981. i međunarodni je UEFA sudac od 2014. godine. Vodio je dvije prijateljske međudržavne utakmice. Prva je bila Republika Irska – Oman, a druga Izrael – Rumunjska, odigrana u ožujku ove godine.

    Prošle je sezone sudio jedan dvoboj europskih kvalifikacija U-21 te UEFA Ligu mladih. Što se tiče klupskih nastupa, u zadnje vrijeme je bio glavni sudac samo na jednoj kvalifikacijskoj utakmici Europske lige.

    U prosjeku pokazuje 3-4 žuta kartona po susretu, a nije baš bio strog u primjeni one strožije disciplinske mjere – isključenja.

    Podsjećamo da je u prvom ogledu Petrocuba i Osijeka, prošloga četvrtka u Kišinjevu, Francuz Abed dodijelio dvije javne opomene, a od naših je igrača požutio Tomislav Šorša.

    PRODAJA ULAZNICA

    Ulaznice se prodaju na blagajnama ispred dvorane Gradski vrt u vremenu od 12 do 18 sati. Na dan utakmice bit će otvorene i blagajne ispod tribine Istok i to od 12 sati, pa do početka susreta.

    Cijene pojedinačnih ulaznica za ogled Osijeka i Petrocuba, uz važnu napomenu da navijači sa članskim iskaznicama imaju 50 posto popusta, stoje kakoslijedi …  Za tribinu Istok treba izdvojiti 60 kuna umjesto 120 koliko plaćaju oni koji nisu članovi Bijelo-plavog kluba. Zapad gore je za članove 80 kuna (inače je 160), Zapad dolje 100 kuna, Sjever i Jug stoje 60 (120), Loža 150 (300) i mjesto u VIP-u 500 (1000) kuna.

    Djeca do 15 godina sa članskom iskaznicom plaćaju 20 kuna, a ukoliko nisu članovi – cijena za njih je 40 kuna. Ulaznice su personalizirane što znači da glase na ime i prezime te je prigodom kupovine potrebno pokazati osobni dokument. Dodajmo da će se fan shop artikli moći kupiti na bijelo-plavim štandovima kod tribina Istok i Zapad.

    Ulazi stadiona Gradski vrt u četvrtak se otvaraju u 18,45 sati.

    Uzvratni susret 1. kvalifikacijskog kruga Europske lige, u kojem će Osijek u četvrtak navečer ugostiti momčad moldavskog Petrocuba, počinje u 20,45 sati

    Foto: NK Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.