SPORT

Gary Ralston (Daily Record) za OsijekNEWS: Gerrard – Nisam siguran hoće li Arfield biti spreman za Osijek

Ekskluzivno: Škotski mediji istražuju sadržaj Gradskog vrta. Dobro su analizirali NK Osijek, formu i opasnosti, ali i cijene piva u gradu ...

    Objavljeno 21.07.2018
    Alan Srčnik

    Davor Šuker i Domagoj Vida plod su Osijekove škole nogometa, piše škotski dnevnik The Scotsman. Pivo je do 2 eura, upoznaje navijače s osječkim prilikama škotski Daily Record.

    Krenuli su škotski mediji polako u istraživanje sadržaja Gradskog vrta, a ususret utakmici 2. pretkola Europske lige između Osijeka i Glasgow Rangersa, menadžera Stevena Gerrarda, a suradnju s OsijekNews-om već smo ostvarili s novinarem potonjeg dnevnika – Garyjem Ralstonom.

    I Ralston kaže – ovo je možda najbolji trenutak za igranje protiv Rangersa, početak je sezone, nepoznanica dosta.

    – Nisam siguran hoće li Scott Arfield biti spreman za Osijek – rekao je Steven Gerrard, menadžer Rangersa, a izvijestio nas Gary Ralston, dodajući kako je upitna spremnost važnog igrača tamošnje momčadi, kao i to da je glavni veznjak propustio utakmicu 1. pretkola zbog ozljede koljena.

    – Oporavak mu napreduje sporo. Pratiti ćemo stanje – nastavio je Gerrard, zaključujući …

    – Declan John je potpuno spreman i putuje za Osijek. Njegovi problemi s leđima su prošlost.

    Glavno obraćanje tamošnjim medijima i javnosti, Steven Gerrard će uprizoriti u srijedu. Sve do tada na kapaljku će stizati informacije iz Škotske. Ne i za OsijekNEWS.

    A Škoti se sjajno snalaze istražujući Osijek.

    SCOTSMAN

    Scotsman jako dobro zna da Osijeknikada nije ispao iz lige, ali i da više od 3. mjesta nije išao. Znaju da se renesansa događala 2000. godine osvajanjem naslova jesenskog prvaka, da Osijek ima 1 trofej, Kup protiv Cibalije. Jednako tako informirani su i o gradnji novog stadiona, o činjenici kako Osijek rijetko na domaćim utakmicama prebaci 4.000 gledatelja. Hajradinovića i Grezdu ocijenjuju opasnošću, kao i Marića i Barišića. Upućeni su u sustav igre, Zekićevu taktiku, makar prezime osječkog trenera nisu svladali – Zekcic.

    DAILY RECORD

    Daily Record piše kako je Osijek središte istočnog dijela Hrvatske i svakako glavni grad u gastronomskom smislu. Kapućino je malo iznad 1 eura, pišu i znaju, kao i da je pivo od 12 do 15 kuna. Ručak su procijenili na 40. Pa ipak, kada pišu o nogometu, napominju da je Barišić prije Rusije i Mundijala bio u kombinacijama izbornika Hrvatske Zlatka Dalića. Najvećom opasnošću smatraju Bočkaja i Bobana. Smatraju kako Osijek ostavlja presingom prostor za protunapad i da tu Rangersi trebaju tražiti svoju šansu. I da, znaju da je Osijek nasljednik Proletera.

    Na kraju – The Scotish Sun se ne bavi Osijekom, ali javlja kako je Rangers dogovorio angažman Liverpoolovog krila Ryana Kenta.

    Utakmica je u četvrtak u Osijeku, uzvrat 7 dana poslije na Ibroxu u Glasgowu.

    Foto: Biser Todorov

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati