ŽIVOT

Foto ‘mega’ galerija (200+): Vinski maraton za OsijekNEWS ‘fotkali’ polaznici radionice Hedgehoga, zmajevačkog KUD-a i Proni-ja

I oni koji nisu izdržali ovaj zahtjevni maraton - ponosno i hrabro idu doma. Jer, važno je sudjelovati, kaže stara olimpijska ... :D

Objavljeno 30.09.2018
Alan Srčnik

Više od 2.500 ‘maratonaca’ prošlo je jučer cijelim ili najčešće samo izvjesnim dijelom Vinskog Bor maratona u Zmajevcu. Pred njima je bilo čak 27 ‘vinskih stanica’, a to je zalogaj kakvog samo ‘utrenirani’ mogu podnijeti.

Dakle, u Zmajevcu je jučer održan Vinski bor maraton, manifestacija za kušače vina, a koji su uz kotizaciju imali priliku dobiti ‘pasoš’ majicu i čašu, kojom su onda na putu dugom 27 vinarija i podruma, kroz zmajevačke surduke, mogli svugdje kušati nove sorte zmajevačkih podrumara i vinara. A ‘zalogaj’ od 27 čaša nije lak.

Krenuli su iza prigodnom kulturno-umjetničkog programa u centru mjesta, točno u 15 sati. Do 18 se već orila pjesma ulicama Zmajevca, izvan surduka, što je značilo da poneki ‘odustaju’, ali ponosno i hrabro idu doma. Jer, važno je sudjelovati, kaže stara olimpijska …

A OsijekNEWS je imao sjajnu ekipu za fotografiranje maratona:  Iz Vukovara su stigli David Mrđanov, Nebojša Filipović, Kristina Kovačević, Sunčica Beč, Stella Ristović i Nevena Oreščanin, iz Osijeka Perta Mičević, Nataša Brocić i Vjekoslav Ranagojec, a iz Belog Manastira, odnosno Baranje Marino Mišković, Marta Đurđević, Ivana Čont i Kristina Gubić.

Bilo je im je zabranjeno sudjelovati u maratonu, ali su mogli ‘fotkati’ do mile volje. Riječ je bila o polaznicima radionica multimedije i primjenjenog dizajna, u sklopu projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture, a koju kao nositelj i partneri, uz sufinanciranje EU, vode PRONI centar iz Osijeka, odnosno Hedgehog Perfections i KUD Attila Jozsef Zmajevac.

Dok je jedna skupina radila s Nikolom Fallerom na izradi medaljona od slame, druga je ‘fotkala’, pa naizmjenično … Donose Vam zajednički ‘mega’ galeriju fotografija, s više od 200 komada …

Uživajte gledajući …

Foto: Polaznici projekta (David Mrđanov, Nebojša Filipović, Kristina Kovačević, Sunčica Beč, Stella Ristović, Nevena Oreščanin, Perta Mičević, Nataša Brocić, Vjekoslav Ranagojec, Marino Mišković, Marta Đurđević, Ivana Čont i Kristina Gubić)

GALERIJA

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tražiš priliku da upoznaš sebe bolje, naučiš komunicirati, raditi u timu i stekneš vještine koje ti trebaju u svakodnevnom životu?

[NAJAVA] Mala škola životnih vještina

Znaš sve formule, ali ne znaš kako reći ‘ne’? U školi učiš povijest, ali ne kako voditi razgovor? Tražiš priliku Više…

U povodu Međunarodnog dana mladih, PRONI centar za socijalno podučavanje poziva te na Speed Friending

Međunarodni dan mladih: Speed Friending u Campus Caffe-u

Svake godine 12. kolovoza obilježava se Međunarodni dan mladih, dan posvećen svim mladima, vašim idejama, glasovima i djelima! U povodu Više…

Šampion Dunava za 2025. godinu je Graševina barrique 2020., vinarije Svijetli dvori iz Karanca! Najboljom ju je proglasila ocjenjivačka komisija sastavljena od 13 međunarodnih ocjenjivača. Najbolje crveno vino je Golberg Red Vinarije Belje, ružičasto Rose Vinarije Mons Aureus, a Graševina Vinarije Kovats najbolja je Novinarska graševina

[FOTO] Dodijelom Šampiona Dunava 2025. otvoren ovogodišnji Vinatlon

Šampion Dunava za 2025. godinu je Graševina barrique 2020., vinarije Svijetli dvori iz Karanca! Najboljom ju je proglasila ocjenjivačka komisija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Broj mjesta na radionicama je ograničen. U slučaju većeg interesa, sudionici će biti prihvaćeni prema redoslijedu prijava

Poziv za sudjelovanje učenika u STEMpo radionicama i događajima u rujnu

Gradonačelnik Radić zahvalio djelatnicima Unikoma; stižu nagrade i novi projekti za održiviji Osijek

Osijek četvrtu godinu zaredom najbolji među velikim gradovima u Hrvatskoj po odvojenom prikupljanju otpada

Poljoprivreda je prošlost, sadašnjost i budućnost Slavonije, u središtu rasprava našla su se pitanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, prehrambene sigurnosti i održivog razvoja

U Čepinu održana konferencija “Hrvatska proizvodnja hrane – rješenja za budućnost”