KULTURA

Uplovite u bajku vina i okusa Gourmet priče Slavonije, Baranje i Srijema

Od 19. do 28. listopada počastite se posebnim menijima koje nude naši restorani. Nema do slavonske kuhinje, zar ne? ;)

Objavljeno 18.10.2018
Antonela Verković

Gourmet tjedan Slavonija, Baranja i Srijem sasvim je novi projekt kojim bi se promovirala gastronomska ponuda ovog područja koja je upravo jedan od najvažnijih aduta turističke ponude.

U manifestaciju bi se uključili brojni restorani, a Gourmet tjednom promovirat će se upravo na istoku Hrvatske izuzetno kratak put namirnica od polja do stola i tu svakako i osječka tržnica. Promovirat će se stara i lokalna jela, restorani i njihova ponuda a svakako i ljudi odgovorni za stvaranje tih jela.

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema započela je 17. listopada u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj je Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazala kako pripremiti tapas na slavonski i tradiciju prikazala suvremenim stilom.

Danas je, naime, kao što smo i najavili  , udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremala svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

JOŠ STIGNETE!

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema nastavlja se dalje od 19. do  28. listopada u restoranima s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tih dana restoran vinarija Josić, Zimska luka Hotela Osijek, restoran Waldinger, Krčma kod Ruže, Hotel Patria, Hotel Đakovo, restoran Sokak, Kuća Dida Tunje i drugi ponudit će posebne menije po promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 kn.  Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske „Večer vina i umjetnosti“ upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu 20. listopada.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, suorganizatori su Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a partneri su EU projekt Gourmet Hrvatska – Ministarstvo gospodarstva/Wyg savjetovanje i partneri, EU Camarg projekt/JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek, Muzej okusa i Metro Cash & Carry Hrvatska.

Tekst: Portal HrTurizam

FOTO: Facebook Gourmet Slavonija i Pixabay

gourmet slavonija

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz zadivljujuće prirodno bogatstvo kroz deset epizoda upoznat ćemo i lokalno stanovništvo, oživjeti stare običaje i vidjeti zadivljujuće urbanističke panorame i krajolik Hrvatske iz očiju jednog sokola

Oči sokolove – let nad slavonijom

U jedinstvenoj odiseji iz zraka, serijal ‘Oči sokolove’ po prvi puta prikazat će sve prirodne ljepote i kulturnu baštinu Lijepe Više…

Ovaj vikend priuštite si dva dana živjeti kao kraljevi i kraljice na još jednom izdanju HeadOnEasta uz bogatu kraljevsku ponudu hrane, glazbe i pića...

Kraljevi i kraljice dođite nam na hedonistički Istok!

Sutra 30. rujna i u subotu 1. listopada održava se još jedno izdanje popularne manifestacije HeadOnEast, ove godine on će Više…

Do još jednoga izdanja manifestacije HeadOnEast dijeli nas dva tjedna, kada ćemo uživati u svim čarima koje nam ovaj život pruža...

HeadOnEast – Mjesto gdje se spajaju sve čari života

Namjerno uživanje u jednostavnim užicima, traženje i maksimiziranje takvih užitaka te usmjeravanje života prema sreći i zadovoljstvu – jednom riječju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ova Konferencija bit će odlična prilika da svi oni koji se bave obrazovanjem djece, pronađu znanja i informacije o filmu i načinima na koji oni mogu pozitivno utjecati na razvoj djece

U Zagrebu se po prvi puta održava konferencija koja će vas naučiti sve o filmskoj pismenosti

Club Oxygene obilježava četvrt stoljeća postojanja, a za ovu posebnu prigodu pripremljen je poseban program!

Club Oxygene slavi 25 godina kluba

Rahela Janson Lozančić, živi i radi u Osijeku kao profesorica kemije u gimnaziji. Od malena se bavi kreativnim radom pletenja, kačkanja i izrade raznih predmeta od prirodnih materijala, što joj omogućava da se opusti i iskaže svoju umjetničku stranu

Izložba ručno pletenih radova “Uskrs i proljeće”