ŽIVOT

Najava događaja u Vinskoj mušici – predstavljanje vina Gerštmajer

Velemajstor kasnih berbi Mihalj Mišika Gerštmajer mlađi predstavit će svoja vina u Vinskoj mušici 26. listopada. 

Objavljeno 20.10.2018
Marko Leskovar

Velemajstor kasnih berbi Mihalj Mišika Gerštmajer mlađi predstavit će svoja vina u Vinskoj mušici 26. listopada.
S Baranjskih proplanaka stiže nam najbolji kuhar među vinarima, ali i najbolji autor graševine u Baranji, tako tvrde pojedini njegovi kolege.
Mlađi Mišika poznat je po bijelim vinima, poluslatkim i slatkim, snažnih tijela i s visokim postotkom alkohola. To su njegove poslastice, njegove kasne berbe. Kad svi s berbom završe, Mišika kreće u berbu. Gotovo da je tako. Mihalj Gerštmajer mlađi, četvrta je generacija vinara i vinogradara u obitelji.
Svi vinoljupci koji vole poluslatka vina, Gerštmajerovi su poklonici. I nema tu pogovora, kao kad se dođe u njegov podrum. Osim pravila da nema razgovora o vjeri i plitici, pravilo je da se vina kušaju po redu. Pokušala je Vinska mušica Ivana probati kasnu berbu Chardonnayja 2016. dok još nije bio buteljiran, na što je Mišika samo rekao “A ne ide to tako, idemo redom!”. i jedino preostaje poslušati ga.
Vina Gerštmajer su prepoznatljiva i “robusno/nježna”. Radi i suha vina, i predikate – poslastice izbornih berbi i izbornih berbi prosušenih bobica… A radi ih osoba koja se voli igrati, i koja teži napraviti vrhunska vina. Jer vinogradi su, kako i sam Mišika kaže “na bogom danom području” i to treba iskoristiti.
Tako ćemo mi 26. listopada kušati Pinot sivi, graševinu, Chardonnay, Traminac, te mlada vina, bit će tu još pokoja poslastica. Početak je u 20 sati.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tijekom prošlog WineOS-a na 2800 kvadrata Gospodarskog centra predstavilo se preko 130 izlagača i brendova. Kroz WineOS je u dva dana prošlo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode...

Krenule prijave za jubilarni deseti WineOS

Pred nama je jubilarno, deseto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Ova već tradicionalna vinska manifestacija Više…

Nakon ljetne pauze vinoteka Vinita nastavlja s vinskim radionicama. Pogledajte što nas sve očekuje u Viniti ovog listopada

Vinoteka Vinita – vinske radionice u listopadu

Nakon ljetne pauze vinoteka Vinita nastavlja s vinskim radionicama. Svi ljubitelji dobre kapljice imati će nesvakidašnju priliku pohađati vinsku radionicu Više…

Otkrijte čari Đakovačkog vinogradarskog kraja: Dani otvorenih vinskih podruma

Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja

TZ OBŽ najavljuje jedan od omiljenijih događaja u našem vinogradarskom kraju! Pridružite se slikovitim mjestima Mandićevac i Trnava, gdje ćemo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

Srce za promjenu – Poziv mladima

Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila jer je vozilo uz vozača i cestu ključan čimbenik sigurnosti

Dani tehničke ispravnosti vozila