ŽIVOT

HAK: Stanje na cestama

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila

Objavljeno 13.11.2018
Alan Srčnik

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Magle ima i na dionicama autocesta:
  • A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac;
Danas, 13. studenog 2018. godine:
  • u vremenu od 07:00 do 19:00 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC4168 u Našicama kod križanja sa željezničkom prugom. Obilazak: DC2-DC515-LC44092-NC, ul. J.J. Strossmayera;

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila podsjećamo da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:
  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac;
  • DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda);
Vrijeme je magle, mokrih i skliskih kolnika, ne zaboravimo nekoliko osnovnih pravila koja će nam olakšati kretanje po jesenskim kolnicima:
• Valja provjeriti stanje guma i metlica brisača,
• Obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost;
• Držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni;
• Izbjegavati nagla kočenja;
• Voziti opreznije.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

Završeni su radovi u dijelu Kapelske, od Svilajske do Mlinske ulice, pa će od utorka 21. svibnja taj dio prometnice Više…

Kada broj prometnih nesreća podijelimo s brojem stanovnika po županija dolazimo do podatka u kojoj se županiji nalaze najbolji, a u kojoj najgori vozači u Hrvatskoj

Gdje su u Hrvatskoj najbolji, a gdje najbolji vozači?

Gdje su na toj tablici nalaze vozači iz Slavonije i koja slavonska županija ima najgore vozače? Iako proizvođači automobila sve Više…

Uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom se zatvara raskrižje Sljemenske i Učke ulice

Obavijest o zatvaranju prometa na križanju Sljemenske i Učke ulice

Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj ulici, uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama