Što pivopije i ‘craft-lovers’ najviše žele? Isprobavanje! U Podrumčiću danas promjena na ‘tapu’!
Pivska srijeda je ‘težak dan’ u Podrumčiću. Novi ‘kegovi’ su u podrumu u hladnoj komori! A i pušenje je dozvoljeno! Još novosti? Nastavlja se uskoro i koncertna sezona!
Što pivopije najviše žele i vole, što ‘craft-lovers’ žele svaki dan? Imati dovoljno ‘svog’ voljenog piva i isprobavati nove uratke ‘craft’ scene u Hrvatskoj i svijetu! Podrumčić u Osijeku, lokal u dvorištu hotela Waldinger nudi upravo to! Od danas su, od pivske srijede, na ‘tapu’ nove sorte, novi ‘kegovi’ u hladnoj komori! A unutra u lokalu toplo, milina … i pepeljare su na stolu. Pušenje dozvoljeno!
Permanent Vacation NEIPA (North East IPA) je današnja novost! Imena se ne prevode, ali ovo je neodoljivo, jer riječ je o – ‘trajnom godišnjem odmoru’. To pivo mora biti dobro! U hladnoj komori još vas čekaju i ‘smijulje’ se Hopface Killah American IPA, Valens Porter, Plzensky Prazdroj – Gambrinus 12, nepasterizirani pilsner iz Češke, zatim Flamingo i Pivionica India Pale Lager.
Ponuda je točno ‘u sridu’ pogođena za hladne dane pred nama, a ponavljamo – u vrhunskom i vizualno i fizički i atmosferom toplom ambijentu.
I ono što vaš autor voli i što podvlače svi koje pivo nanese u Podrumčić – savršeno ventiliran prostor vas na zrak poslije piva šalje čiste i mirisne. Iz Podrumčića se ne izlazi ‘dimljen kao šunka’. To ne!
Dakle, da ponovimo kratko gradivo – ‘Pivska srijeda’ ili s ‘hashtag-ovima’ – #pivskasrijeda i #podrumcic – ostaju i jačaju. Sva su tada piva u Podrumčiću na popustu od 10%, a nagrađuje se, već od sada i netko tko na bilo kojoj od najpopularnijih društvenih mreža (Facebook, Twitter i Instagram) načini post s tim ‘hashtag-om’, na Face-u na zidu ‘Podrumčića’ i napiše točan odgovor na sljedeće pitanje – Znamo što je IPA, a što je NEIPA? A nije negacija … 🙂 Nagrada su dva piva po izboru, onome koga Podrumčić izvuče!
Ako ne nađete odgovor među ovim redovima, a morali bi, neka vam po dolasku u Podrumčić objasni ‘pipničar’ Matija. Onda kada vam za stol donese – besplatni čips!
A nije samo srijeda ‘in’ u Podrumčiću. Dužni smo vas sjetiti i za četvrtak i petak. Četvrtak je bio i ostaje dan za koncerte. Uskoro kreću nove glazbene večeri, a o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Očekujte vrhunsku urbanu glazbu stvarnih žica i nota.
Stoji na koncu i novost za petak – Podrumčić je aperitiv poslije posla petkom uveo već od 13 sati!? Craft pivska kušaonica Podrumčić uvela je sjajnu novost za opuštanje prije vikenda – #PPPP ili Petkom poslije posla Podrumčić! Od 13 do 18 sati svakom gostu daruje se gratis aperitiv dobrodošlice. Namjera je ukoračiti u vikend što opuštenije, a Podrumčić tu figurira kao sjajno mjesto za druženje i dobro ozračje …
Ulaz u Podrumčić se, razumije se, ne naplaćuje.
Podrumčić je najnovije na ‘craft’ sceni što Osijek nudi. Vidjeli su što ima kod drugih, izuzeli iz spektra inovacija ‘izmišljanje tople vode’ i dali točno ono što je nedostajalo – hranu, evente i glazbu! I drugačija piva. Jer, nećemo valjda i tamo i vamo isto piti. Nismo pijanci, zaboga!
A usluga!? Konobari? Važno je da znaju što nude. A znaju. Traži pa ćeš i dobiti. Predloži okus koji bi htio i točno to će ti Zlaja donijeti za stol. Spremni su, naime, svi konobari odmah pomoći u izboru crafta …
Vlasnici ponosno ističu svoju suradnju s pivovarom Nova Runda iz Zagreba, koja je imala veliku ulogu u planiranju i opremanju Podrumčića.
Naime, sva piva su isključivo točena, a u vašu čašu dolaze iz posebne hladne komore koja osigurava da su piva poslužena, a i uskladištena na pravoj temperaturi.
Dodatna zanimljivost je da se pivska lista mijenja svaki tjedan tako da su dosad, kako kažu, izvrtili više od 60 vrsta.
Prostor uređen u pravom ‘podrumskom’ stilu je vrlo fleksibilan, nudi posjetiteljima i intimne kutke kao i mjesto za veća druženja i proslave, za što nam kažu, da uvijek rado individualno dogovore sa zainteresiranima.
Naći ih možete u Županijskoj ulici u Osijeku. Najjednostavnije objašnjeno – kroz haustor hotela Waldinger još 15-tak koraka …
OsijekNews.hr i Podrumčić ti poklanjaju konzumacije! Pravila natječaja pročitaj ponovno – odozgo! 🙂
Novosti pratite ovdje …
Foto: Podrumčić
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?