GOSPODARSTVO

Muku mučite s vlažnim zidovima u poslovnim prostorima? Od danas više nemojte!

Ecodry uređaj je brzo i jednostavno rješenje vašeg problema...

    Objavljeno 06.01.2019
    Lucija Tokić

    Sigurno ste se do sada susreli s problemom vlažnih zidova u svojim poslovnim prostorima i znate kakva je gnjavaža i gubitak vremena sanacija takvih zidova.

    Osim što se narušava estetika prostora zbog raslojavanja zida i pojave plijesni, stvara se i nezdrava sredina za boravak koja donosi i određen zdravstveni rizik. Neki od rizika kojima se izlažete boravljenjem u prostorijama s vlagom su: pad imunološkog sustava, razvoj alergija te mogućnost pojave astme i drugih bolesti…

    ecodry

    Ne treba zanemariti ni činjenicu da kad se u nekretnini pojavi vlaga ista počinje kontinuirano gubiti na vrijednosti te da trošak održavanja nekretnine i življenja u istoj postaje sve skuplji.

    Također, važno je napomenuti da, vlaga u zidu smanjuje toplinsku zaštitu jer se na mjestu zračnih pora koje služe kao toplinska zaštita u građevinskim materijalima nalazi voda iz tla. Pojednostavljena računica je da povećanje vlažnosti zida za 1% smanjuje toplinsku izolaciju zida za 5%.

    A znate li koji je najčešći uzrok vlage u zidovima?

    Jedan od najčešćih uzroka nastanka vlažnih zidova je tzv. kapilarna vlaga. Kapilarna vlaga može se pojaviti u svim građevinama, neovisno o godini izgradnje, a u pravilu prisutna je kod gotovo svih starih građevina. Kada na površini zida primijetite zatamnjene mrlje na kojima se boja počela odvajati od zida velika je vjerojatnost da je u prostoriju prodrla kapilarna vlaga. Do pojave kapilarne vlage najčešće dolazi zbog izostanka, dotrajalosti ili neadekvatne ugradnje hidroizolacije.

    Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na nastanak kapilarne vlage u prostoriji, a najčešći su:

    • pojava “vlažnih”, pomalo zatamnjenih mrlja na površini zida
    • ljuštenje i otpadanje površinske žbuke
    • pojava soli, nitrata i plijesni na površini zida
    • raslojavanje i otpadanje materijala (žbuka, beton, opeka, kamen)
    • hladni zidovi
    • neugodan miris vlage u prostoru

    Kako se onda riješiti vlage?

    Postoji više načina na koje se kapilarna vlaga rješava, a najbolji način rješavanja problema vlažnih zidova je uz pomoć elektroničkih uređaja koji rade na bazi dinamičke bežične elektroosmoze.

    Ovi uređaji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidovima i na prirodan način smanjuju površinsku napetost molekula vode, odnosno mijenjanju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu. Ovo je izvrsno rješenje za probleme s vlagom u zidu jer osim što potiskuje postojeću vlagu iz zida nazad u zemlju isti sprječava ponovno “penjanje” nove vlage u zid.

    Uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom. Sanacija vlage obavlja se bez velikih građevinskih radova te narušavanja statičke stabilnosti i mehaničke otpornosti građevine.

    ECODRY uređaj

    Jedna od vodećih svjetskih tvrtki u ovom segmentu je tvrtka ECODRY – međunarodna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj koja već više od tri desetljeća uspješno nudi rješenja za sanaciju kapilarne vlage. U poslovanju se koriste ekološki prihvatljive tehnologije u proizvodnji i korištenju sustava te su do danas dobili brojne certifikate vezane za kvalitetu i standard poslovanja.

    ecodry

    ECODRY uređaji kroz godine pokazali su se kao jedno od najboljih tehnoloških rješenja u području sanacije vlage. Ova višestruko potvrđena tehnologija ima brojne značajne prednosti naspram ostalih načina sanacije kapilarne vlage.

    Neke od najznačajnijih prednosti su:

    • djeluje na sve, čak i nepristupačne dijelove zida
    • pogodan za sve vrste zidova i veličine objekata
    • niski troškovi ulaganja
    • niži troškovi energije
    • jednostavna instalacija uređaja
    • ne zahtijeva građevinske radove i ne narušava strukturu građevine

    ecodry

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ne upuštajte se u gradnju sami, jer lakše je graditi s Izolirkom!

    Lakše je graditi s Izolirkom

    Novi proljetni katalog Izolirke uvjeriti će Vas da je lakše graditi kada netko misli na Vaš budžet. Kako bi Vam Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku - od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca

    Potpuno se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike