ŽIVOT

Podjela rabljene zimske odjeće i obuće

Pomozite i vi onima kojima je to najpotrebnije kako bi u toploj odjeći prezimili ove hladnoće i minuse...

Objavljeno 15.01.2019
Antonela Verković

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom cijele godine obavlja kontinuirano prikupljanje, sortiranje i podjelu rabljene odjeće i obuće osobama u potrebi.

Prikupljanje se odvija kontinuirano, a sukladno raspoloživim kapacitetima za skladištenje, dok se podjela prema korisnicima odvija svaki mjesec od 1. do 10. u mjesecu, radnim danom od 9.00 do 12.00 sati. Sukladno Uputama Hrvatskog Crvenog križa o postupanju i preporukama za zaštitu zdravlja od velikih hladnoća, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom siječnja i veljače pojačano će raditi na aktivnostima prikupljanja i podjele rabljene zimske odjeće i obuće.

Aktivnosti podjele rabljene odjeće i obuće tijekom siječnja i veljače 2019. godine će se održavati od 1. do 25. u mjesecu svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 sati u prostorijama Crvenog križa na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek.

Pravo na pomoć ostvaruju:

  • Samci ili kućanstva koja imaju rješenje Centra za socijalnu skrb Osijek o priznavanju prava iz sustava socijalne skrbi (ponijeti rješenje na uvid)
  • Samci ili kućanstva koja su u evidenciji Grada Osijeka kao korisnici prava i pomoći iz sustava socijalne skrbi (ponijeti socijalnu iskaznicu ili rješenje na uvid)
  • Svi građani koji zbog nepovoljnih osobnih ili socijalnih razloga i okolnosti nisu u stanju samostalno zadovoljiti osnovne životne potrebe (ponijeti osobnu iskaznicu)

Građane koji se žele uključiti donacijom, ovim putem molimo da tijekom siječnja i veljače doniraju isključivo zimsku odjeću i obuću (zimske jakne i kapute) i deke s obzirom na potrebe korisnika i raspoložive skladišne kapacitete.

Za sve informacije građani se mogu obratiti osobnim dolaskom na adresu: Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek – I. kat, svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati, pozivom na kontakt telefon: 031 205 490 ili putem adrese elektroničke pošte: [email protected].

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

[NAJAVA] Obilježavanje Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja Više…

Bankom hrane značajno je ojačan kapacitet Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek za prijem donirane hrane, a nevedene aktivnosti doprinijet će borbi protiv siromaštva povećanjem prehrambene sigurnosti socijalno ugroženog stanovništva

Crveni križ u Osijeku otvara Banku hrane

Sredstva za adaptaciju i opremanje Banke hrane Osječko-baranjske županije osigurana su temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji Više…

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM