ŽIVOT

Danas je svjetski dan Nutelle! Obilježavate li ga?

Sad kad znamo da će nam Nutella biti jednako kvalitetna kao u Njemačkoj, kako ne bismo proslavili taj dan? ;) 

Objavljeno 05.02.2019
Antonela Verković

Nedavno je upravo Nutella pokrenula cijelu lavinu komentara i reakcija, o čemu više možete pročitati na linku. Našalit ćemo se na tu temu, sad kad znamo da će nam Nutella biti jednako kvalitetna kao u Njemačkoj, kako ne bismo proslavili taj dan? 😉

Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine, a „krivac“ je američka blogerica Sara Rosso.

Toliko je obožavala ovaj namaz da je smatrala da mu treba posvetiti jedan dan u godini. Njena je ideja brzo prihvaćena i 5. veljače rezerviran je za pripremu različitih slastica s Nutellom.

ČINJENICE KOJE MOŽDA NISTE ZNALI O NUTELLI

  • 2014. jedan je francuski par svom djetetu dao ime Nutella, pa je Vlada odlučila da je to neprihvatljivo i ime su promijenili u Ella. Nutella je zapaljiva. Ali ovo nemojte isprobavati kod kuće. Nije vrijedno, prefina je!
  • Nutella je nastala još davne 1964. godine Njezin proizvođač je talijanska tvrtka Ferrerokoja je čak pokušala zabraniti proslavu njezina dana, ali je na kraju ipak postigla dogovor s organizatorima.
  • Nutella se može kupiti u više od 75 zemalja svijeta, a jedna staklenka proda se svake 2,5 sekunde.
  • Zemlju biste mogli okružiti 1,8 puta sa svim Nutellama koje se proizvedu u samo jednoj godini! U kilogramima, svake godine proizvede se toliko Nutelle da teži jednako kao Empire State Building. Prodaju 11 milijuna teglica godišnje. Dnevno se proizvede oko 612,000 kilograma.

OBILJEŽITE OVAJ DAN!

Na stranici Nutella Day možete pronaći više od 700 recepata s Nutellom, a možete i podijeliti priče i iskustva s ovom poslasticom te se tako pridružiti obilježavanju Nutellina dana.

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje